עוגת שוקולד בננה ללא גלוטן

עוגת שוקולד בננה ללא גלוטן – מה עוד אפשר לבקש? קינוח מעולה שאפשר תמיד לשנות ולשדרג, כדאי לקנות שוקולד מריר איכותי ולשלב את שבבי השוקולד בעוגה.

מרכיבים להכנת עוגת שוקולד בננה ללא גלוטן :

4 ביצים

5 בננות בשלות, למעוך היטב עם מזלג

4 כפות שמן קוקוס

6 כפות חמאת שקדים (ממרח שקדיה)

1/2 כוס קמח קוקוס

1/4 כוס קמח שקדים

1 כפית סודה לשתייה

1 כפית אבקת אפייה (רצוי ללא אלומיניום)

1 כפית תמצית וניל איכותית

קורט מלח

1/2 כפית קינמון

150 גר' שוקולד מריר איכותי, לחתוך לשבבים

הוראות הכנה:

1 חממו מראש תנור ל-180 מעלות.

2 שמנו תבנית מלבנית לעוגה (קטנה יותר מתבנית אינגליש קייק), או הניחו עליה נייר אפייה מתאים.

3 ערבבו היטב בקערה גדולה את הרכיבים ה'רטובים' – את הבננות המעוכות, שמן הקוקוס, הביצים, תמצית הוניל וחמאת השקדים.

4 הוסיפו לקערה את שאר הרכיבים ה'יבשים' – קמח הקוקוס, המלח, הקינמון, אבקת הסודה לשתייה ואת אבקת האפייה, ערבבו הכל היטב.

5 העבירו את בלילת העוגה אל התבנית המשומנת, פזרו מעל את שבבי השוקולד (הכניסו חלק מהשבבים לתוך הבלילה).

6 אפו את העוגה בתנור למשך 45-60 דקות, נעצו קיסם בעוגה, במידה והקיסם יצא נקי ללא פירורים – העוגה מוכנה.

7 תנו לעוגה להצטנן למשך 30 דקות, פרסו ואכלו בתיאבון!