נתחי פרגית ברוטב שום ודבש

נתחי פרגית ברוטב שום ודבש – אחד המתכונים הנימוחים והטעימים שיש, טעם מתוק – חריף שאי אפשר להפסיק לאכול והחלק הטוב ביותר: מתכון פשוט להכנה תוך רבע שעה! בתיאבון.

מרכיבים להכנת נתחי פרגית ברוטב שום ודבש :

4-6 נתחי פרגית, ללא עצמות (סטייק פרגית)

3-4 כפות שמן זית

1/3 כוס דבש

2 כפות רוטב קוקונט אמינוס ללא גלוטן

3-5 שיני שום, כתושות

מיץ מלימון אחד גדול, סחוט

מלח ופלפל לפי טעמכם בין חצי כפית לכפית אחת)

הוראות הכנה:

1 בקערה קטנה – ערבבו את רכיבי הרוטב: דבש, מיץ לימון, שיני השום הכתושות, ורוטב הסויה.

2 חממו מחבת גדולה על חום בינוני – גבוה. הוסיפו למחבת 3 כפות שמן זית וחממו את השמן. בינתיים – תבלו את נתחי הפרגית משני הצדדים במעט מלח ופלפל.

3 הוסיפו את נתחי הפרגית המתובלים למחבת וטגנו את הנתחים כ-5 דק' מכל צד, עד שהפרגית משחימה מעט משני צדדיה. הנמיכו את החום והוסיפו למחבת את הרוטב שהכנתם מראש.

4 המשיכו לבשל את נתחי הפרגית ברוטב בחום נמוך למשך 3-4 דקות נוספות עד שהרוטב מצטמצם מעט ונתחים סופגים אותו מעט.

5 כבו את האש והעבירו את נתחי הפרגית לצלחת / תבנית להגשה, שפכו את שאריות הרוטב על גבי הנתחים.

אכלו בתיאבון!