מאפינס בננה ושבבי שוקולד

מאפינס בננה ושבבי שוקולד – את המאפינס האלו מכינים תוך רגע, מתאים במיוחד אם יש לכם 2-3 בננות בשלות שצריך לנצל. אפשר להוסיף לבסיס הזה איזה תוספות שאתם אוהבים- אגוזים קצוצים, צימוקים, או כל תוספת אחרת שמתאימה לטעמכם.

מרכיבים להכנת מאפינס בננה ושבבי שוקולד :

3-2 בננות בשלות (3 בננות קטנות או 2 גדולות), מעוכות היטב לעיסה.

1 ביצה

1 כוס קמח שקדים (מומלץ) או קוקוס (לאוהבי הטעם הקוקוסי)

1/3 כוס חמאת שקדים / קשיו/ אגוזי לוז/ בוטנים

1/4-1/3 כוס שבבי שוקולד מריר איכותי

1 כפית אבקת סודה לשתייה

1-2 כפיות סירופ מייפל (לא חובה, לפי ההמתקה שרוצים)

1/2 כפית תמצית וניל איכותית

1 כפית קינמון טחון

1/4 כפית אגוז מוסקט

קורט ציפורן טחון

הוראות הכנה:

1 חממו מראש תנור אפייה ל-180 מעלות.

2 ערבבו בקערה גדולה את כל המרכיבים הרטובים: ביצה, חמאת אגוזים שבחרתם, תמצית וניל, סירופ מייפל ואת עיסת הבננות המעוכות.

3 הוסיפו לקערה את שאר המרכיבים היבשים – קמח שבחרתם, סודה לשתייה, התבלינים הטחונים ושבבי השוקולד מריר. ערבבו הכל בעזרת לקקן וקפלו את העיסה בתנועות עגולות למשך מספר פעמים, עד שהבלילה הופכת חלקה ואחידה.

4 שמנו היטב תבנית למאפינס, צקו את הבלילה בתבניות כשהיא מגיעה ל2/3 מגובה התבנית (השאירו מעט מקום לתפיחה).

5 הכניסו את התבנית לתנור למשך 13-19 דקות (תלוי בסוג התנור), בדקו באמצעות קיסם ואם הוא יוצא יבש הוציאו את המאפינס מהתנור.

תנור למאפינס להצטנן מעט, הוציאו אותן מהתבנית, צננו ואכלו בתיאבון!