הודו קישואים ובטטה בתנור

הודו קישואים ובטטה בתנור – מכניסים לתבנית את בשר ההודו הטחון והירקות המגורדים ומתקבלת מנה נימוחה וטעימה בטירוף, סוג של 'פשטידת' ירקות שתעשה לכם את ארוחת הצהריים. אפשר להשתמש בכל הירקות שנשארו במקרר ולגוון בתבלינים ובעשבי התיבול.

מרכיבים להכנת הודו קישואים ובטטה בתנור :

6-7 כפות שמן זית

500 גר' בשר הודו טחון

בטטה גדולה, לקלף ולחתוך בעזרת מנדולינה / קולפן ספירלה לרצועות דקות

2 קישואים בינוניים, לחצות ולפרוס לחצאי עיגול בינוניים

בצל בינוני, קצוץ דק

2 שיני שום, כתושות

1 פחית שימורים איכותית של עגבניות חתוכות (של חברת מוטי למשל)

1 כוס חלב שקדים (או חלב צמחי אחר לא ממותק)

1 כף קמח שקדים (אפשר פשוט לטחון שקדים במטחנת תבלינים)

1 כף קמח קוקוס (אפשר פשוט לטחון קוקוס במטחנת תבלינים)

תבלינים:

1-0.5 כפית מלח

0.5 כפית פלפל שחור

0.5 כפית כמון

0.25 כפית צ'ילי גרוס

0.25 כפית אורגנו גרוס

הוראות הכנה:

1 חממו מראש תנור ל-180 מעלות

2 חממו מחבת על הגז ובתוכה 2 כפות שמן, כשהשמן חם טגנו את הבצל למשך 3 דקות, הוסיפו לבצל את ההודו הטחון וטגנו היטב עד שהבשר משחים מעט ונסגר (5-7 דקות), הפרידו היטב את גושי הבשר בעזרת כף עץ. לבסוף הוסיפו את השום הכתוש וטגנו למשך 2 דקות נוספות.

3 הוסיפו למחבת את העגבניות החתוכות ואת רצועות הבטטה וטגנו עד לריכוך (3-5 דקות), הסירו מן האש.

4 בקערה – ערבבו היטב את חתיכות הקישואים יחד עם כל התבלינים. הניחו את הקישואים המתובלים בתוך תבנית פיירקס מתאימה לתנור. על הקישואים פזרו את תכולת המחבת (הבשר, העגבניות והבטטה).

5 הכניסו את התבנית לתנור למשך 15 דק' ובינתיים הכינו את הרוטב שיכסה את התבנית.

6 קחו סיר קטן, חממו אותו על הגז והוסיפו לתוכו 5 כפות שמן זית, קמח השקדים וקמח הקוקוס. ערבבו היטב והביאו לרתיחה.

7 הנמיכו את האש והוסיפו לסיר את חלב השקדים לאט, עד שהוא מתערבב היטב והרוטב הופך מעט סמיך. המשיכו לערבב למשך 7 דקות על אש נמוכה, עד שהרוטב הופך יותר ויותר סמיך. הסירו מן האש ושפכו את הרוטב לתוך התבנית שבתנור.

8 המשיכו לאפות את התבנית למשך 40 דקות נוספות בתנור, עד ששכבת הרוטב שמצפה אותה משחימה מעט. הוציאו מהתנור ואכלו כשזה חם, בתיאבון 🙂