תפוחי אדמה, שום ועשבי תיבול
הכינו כמות גדולה של תפוחי אדמה, שום ועשבי תיבול ותוכלו להשתמש בהם כתוספת לצד כל ארוחה, בעבודה, קרים או חמים! זו באמת מנה בסיסית ופשוטה אבל בעלת טעם מנצח שמתאים לכל יום ולכל מאורע.
מרכיבים להכנת תפוחי אדמה, שום ועשבי תיבול :
1-1.5 ק"ג תפוחי אדמה, רצוי אורגני בעלי קליפה אדמדמה
4-5 שיני שום, כתושות
מלח ופלפל – לפי הטעם
עשבי תיבול – לפי הטעם (ניתן להשתמש בעשבי תיבול טריים או מיובשים, לבחירתכם: רוזמרין, אורגנו, בזיליקום, טימין, מרווה, שמיר, עירית, טראגון, צתרה, ועוד)
3 כפיות שומן בקר מזוקק (לא חובה, מוסיף טעם בשרי לתפוחי האדמה)
הוראות הכנה:
1 חממו מראש תנור אפייה ל-180-190 מעלות.
2 חתכו כל תפוח אדמה לחצי, לאחר מכן כל חצי תפוח אדמה פרסו לפרוסות שוות בעוביין כדי שיהיו מוכנות יחד. העבירו את תפוחי האדמה החתוכים לתבנית זכוכית (פיירקס) מתאימה לתנור, לפי כמות תפוחי האדמה שהשתמשתם בה.
3 פזרו מעל תפוחי האדמה את השום הכתוש ואת צמחי התבלין שבחרתם להשתמש בהם, ערבבו את תפוחי האדמה כדי לפזר את התבלינים בצורה אחידה.
4 במידה ובחרתם להשתמש – פזרו מעל תפוחי האדמה את שומן הבקר המזוקק וערבבו היטב בשנית.
5 אפו את תפוחי האדמה בתנור למשך 30 דקות, לאחר מכן הפכו את תפוחי האדמה לצידם השני ואפו במשך 30 דקות נוספות, או עד שתפוחי האדמה מתחילים להשחים ולהיות מעט קריספיים.
6 הוציאו מן התנור, הגישו חם ואכלו בתיאבון!