תוספת פטריות, לימון ועשבי תיבול
מנה זריזה ביותר ממעט מצרכים, פטריות, לימון ועשבי תיבול – דרך מצויינת להכין תוספת מהירה ולהשתמש בפטריות שבמקרר. ניתן להשתמש בכל סוגי הפטריות שתרצו ולהעשיר בעשבי התיבול האהובים עליכם (ניתן להוסיף רוזמרין, מרווה וכו'). מנה נהדרת לכל הארוחות – בוקר, צהריים וערב.
מרכיבים להכנת פטריות, לימון ועשבי תיבול :
4 כוסות פטריות שמפיניון (פרוסות לפרוסות בינוניות)
1.5 כפות שמן קוקוס (ניתן להשתמש בחמאה / גהי אם תרצו מנה חלבית)
מיץ לימון מ-1/2 לימון סחוט, אפשר להוסיף גם מעט קליפת לימון מגוררת
2 שיני שום, פרוסות דק
4 גבעולי טימין טרי, להפריד את העלים בלבד
2 גבעולי אורגנו קטנים, עלים בלבד
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל
הוראות הכנה:
1 חממו מחבת על להבה גדולה ועליה את שמן הקוקוס. כשהשמן חם הוסיפו את הפטריות ועשבי התיבול וערבבו למשך 5 דקות עד שהפטריות משחימות מעט.
2 הנמיכו את האש לאש בינונית, הוסיפו למחבת את קליפת הלימון המגוררת, השום, המלח והפלפל. ערבבו הכל יחד למשך 5 דקות נוספות.
3 בסוף, הוסיפו את מיץ הלימון (תוכלו לחזק בעשבי תיבול נוספים אם תרצו). ערבבו את הפטריות היטב, הסירו מן האש והגישו. בתיאבון!