תבשיל פליאו נתחי בשר עסיסיים ביין אדום וירקות
תבשיל פליאו של נתחי בשר עסיסיים ביין אדום וירקות. תבשיל בשר שיחמם אתכם בימי החורף וישאיר אתכם שבעים ומרוצים.
זמן בישול קצר יחסית (שעה לכל היותר), וטעמים נהדרים בחיזוק היין האדום, לבריאות!
מתכון ל-4 מנות.
מרכיבים להכנת תבשיל פליאו – נתחי בשר:
500-700 גר' בשר מנתח צ'אק (צ'אך, נקרא גם סילברסייד), חתוך לקוביות
2 כפות שומן בקר מזוקק (ניתן להשתמש בשמן קוקוס או שמן אחר לבחירתכם)
בצל אחד, קצוץ
2 שיני שום, קצוצות
רבע כוס יין אדום
ראש סלרי – גבעולים ועלים חתוכים לקוביות
4 גזרים, פרוסים
גמבה אדומה אחת (ניתן לקלות אותה מראש או להוסיף אותה פרוסה בשלב הטיגון)
2 תפוחי אדמה/בטטות, חתוכים לקוביות
עלה דפנה
2 גבעולי טימין טרי
2 כוסות ציר בקר או עוף (ניתן להוסיף עוד חצי כוס במידה ורוצים להוסיף נוזלים לרוטב)
כוס מים
מלח ים ופלפל שחור – לפי הטעם
הוראות הכנה:
1 בסיר בינוני – חממו את שומן הבקר/השמן על להבה גבוהה-בינונית.
הוסיפו לסיר את קוביות הבקר וערבבו, השחימו אותן 1-2 דקות מכל צד.
2 הוסיפו לסיר את הבצל הקצוץ וטגנו 2 דקות נוספות, במידה ולא קליתם את הגמבה מראש זה הזמן להוסיף אותה לטיגון ולאחר מכן הוסיפו את השום וטגנו דקה נוספת.
3 כדי לקלות את הגמבה: תוכלו לחצות אותה לחצי, להסיר את הגרעינים ולקלות אותה על תבנית בתנור האפייה. לשם כך – חממו את התנור מראש לחום של 200 מעלות (ניתן לבחור גם מצב 'טורבו') והניחו את התבנית שלב אחד מעל האמצע כדי הגמבה תהיה קרובה יותר לחום. תנו לגמבה להיקלות למשך כמה דקות והציצו עליה מידי פעם – כשהקליפה מתחילה להשחים ממש מעט כבו את התנור והוציאו אותה.
לחילופין תוכלו לקלות את הגבה על גבי להבת הגז אך האופציה בתנור פשוטה יותר ומלכלכת פחות.
3 שפכו את היין ובעזרת כף עץ גרדו את תחתית הסיר להסרת משקעים שנדבקו וערבבו הכל יחד.
4 הוסיפו לסיר את הסלרי, תפוחי האדמה/בטטות, הגזרים, עלה הדפנה, טימין, ציר בקר, מלח ופלפל. ערבבו הכל יחד והביאו לרתיחה.
לאחר רתיחה הנמיכו את הלהבה, כסו את הסיר במכסה ותנו לתבשיל להתבשל למשך 30-40 דק', עד שתפוחי האדמה והבשר מתרככים.
כשהתוכן רך – הוסיפו מלח ופלפל לפי הצורך.
5 במידה וקליתם את הגמבה האדומה זה הזמן להוסיף את הפרוסות הקלויות לתבשיל.
המתינו 5 דקות נוספות לאחר הוספת הגמבה, כבו את האש והסירו את עלה הדפנה.
הגישו ואכלו בתיאבון 🙂