שקשוקה ירוקה

מידי פעם, כשרוצים לרענן ולגוון את ארוחת הבוקר אפשר להשתמש בכל הירקות הירוקים במקרר ולהכין מנת שקשוקה ירוקה ובריאה ביותר. השקשוקה הזו לא 'שוחה' ברוטב כמו השקשוקה שכולנו מכירים אבל ברגע שתנסו אותה לא תתאכזבו.

מרכיבים להכנת שקשוקה ירוקה :

1-2 כפות שמן זית

3-4 ביצים גדולות

בצל בינוני, קצוץ

כרישה קטנה, פרוסה (החלק הלבן של הכרישה)

3 שיני שום, כתושות

פלפל ירוק חריף קטן, חתוך לפרוסות קטנות

2 קישואים, חתוכים לפרוסות דקות וקטנות

2 כוסות תרד טרי (או תרד ניו-זילנדי)

כפית בזיליקום טרי, קצוץ (ניתן גם להשתמש ביבש)

כפית אורגנו טרי, קצוץ (ניתן גם להשתמש ביבש)

פטרוזיליה קצוצה, לקישוט

1/2 כפית כמון

מלח ופלפל לפי הטעם

זעתר

הוראות הכנה:

1 במחבת בעלת תחתית עבה – חממו את שמן הזית על חום בינוני. כשהשמן חם הוסיפו למחבת את הבצל ופרוסות הכרישה וטגנו למשך 5 דקות, עד שהם מתרככים. הוסיפו את הפלפל הירוק ולבסוף את השום, טגנו למשך 2 דקות נוספות.

2 הוסיפו למחבת את הקישואים, אורגנו, בזיליקום, כמון, מלח ופלפל וערבבו את תכולת המחבת היטב. המשיכו לטגן עד שהקישוא מתרכך, כשהקישוא רך הוסיפו את התרד למחבת וערבבו למשך 2 דקות נוספות.

שברו 3-4 ביצים על הירקות שבמחבת וכסו את השכבה העליונה בביצים, הנמיכו את האש לחום הנמוך ביותר וכסו את המחבת במכסה. בשלו את הביצים למשך 7-10 דקות לפי מידת העשייה שאתם אוהבים.

4 כבו את האש, הגישו את השקשוקה ואכלו בתיאבון!