שעועית ירוקה, בצל שום ועשבים
שעועית ירוקה, בצל שום ועשבים – זה כל כך טעים והולך נהדר עם כ-ל ארוחה שהיא. אפשר להוסיף עשבי תיבול שאוהבים ולשדרג את המנה, להוסיף שומשום לקישוט והאפשרויות בלתי נגמרות.
מרכיבים להכנת שעועית ירוקה, בצל שום ועשבים :
2 כפות שמן זית/ שמן קוקוס
200-300 גר' שעועית ירוקה (קפואה או טרייה)
בצל קטן, חתוך לפרוסות דקות
5 שיני שום, כתושות
1/4 כפית טימין
1/4 כפית אורגנו יבש
4 עלי רוזמרין
קורט מלח גס
מעט פלפל
הוראות הכנה:
1 חממו מחבת על להבה בינונית-גבוהה, כשהמחבת חמה הוסיפו את השמן וחממו אותו. התחילו לטגן את רצועות הבצל כ-4-5 דק' עד שהן מתחילות להזהיב, הוסיפו את השום הכתוש וטגנו למשך 2 דקות נוספות.
2 הוסיפו את רצועות השעועית הירוקה למחבת והקפיצו אותה קלות למשך 5 דקות, עד שהיא מתחילה להתרכך. הוסיפו לשעועית את עשבי התיבול, המלח והפלפל, ערבבו והמשיכו לבשל עד שהשעועית עשויה לפי טעמכם.
בתיאבון!