שוקו פליאו
נכון, בדיאטת פליאו לא משתמשים במוצרי חלב, אבל אם במקרה עולה בכם הגעגוע לכוס שוקו חמה בימים קרירים עם הילדים, בני הזוג או כשמארחים חברים – מתכון שוקו פליאו כאן במיוחד בשבילכם.
לגרסאת פליאו שוקו מוסיפים כמה תבלינים שיעשירו את טעם השוקו ה'קלאסי' – תוכלו לבחור גם תוספות אחרות שאהובות עליכם ולנסות להמציא גרסא משלכם!
מתכון ל-4 כוסות שוקו
מרכיבים להכנת שוקו פליאו :
1/4 כוס אבקת קקאו, אורגנית
1/4 כוס דבש להמתקה (תוכלו להחליף בממתיק אחר אהוב עליכם)
400 מ"ל חלב קוקוס
2 כוסות מים
מקל קינמון אחד
קורט אגוז מוסקט (ממש מעט, לארומה)
1/2 כוכב אניס (מעט, לארומה)
הוראות הכנה:
- בסיר קטן על אש נמוכה – הוסיפו את הדבש ואבקת הקקאו וערבבו אותם היטב יחד עד לקבלת מרקם אחיד. הוסיפו לסיר את חלב הקוקוס וכוסות המים, ערבבו והביאו לרתיחה חלשה.
- הוסיפו לסיר את הקינמון, אגוז המוסקט ואת האניס והמשיכו לערבב ולבשל ברתיחה נמוכה את השוקו למשך 10 דקות נוספות.
- כבו את האש, הוציאו את מקל הקינמון והאניס מהשוקו ומזגו לכוסות.