ריזוטו כרובית ופטריות
ריזוטו כרובית ופטריות – ריזוטו נימוח מ'אורז' כרובית שסופג את הטעמים המלוחים מהרוטב, מציר הבקר ומהפטריות. לכל מי שמכין ריזוטו מאורז, זה הזמן לנסות את גרסאת הכרובית!
מרכיבים להכנת ריזוטו כרובית ופטריות :
1 ראש כרובית גדול, לחתוך לפרחים קטנים
1 בצל גדול, חתוך לקוביות
3 שיני שום, כתושות
350 גר' פטריות לבחירתכם, חתוכות לפרוסות דקות
1 כף שמן קוקוס
1/2 כוס ציר בקר איכותי
מלח ופלפל, לפי הטעם
לקישוט: פזרו פטרוזיליה קצוצה מלמעלה.
הוראות הכנה:
1 יש לקחת את פרחי הכרובית הקטנים ולהכניס אותם למעבד מזון. לטחון בכמה פולסים עד שהכרובית קצוצה ונראית במרקם שמזכיר אורז/קוסקוס שכזה.
2 חממו כף שמן זית על מחבת גדולה תחת להבה בינונית, כשהשמן חם טגנו את הבצל החתוך למשך 5 דקות, עד שהוא מזהיב מעט. הוסיפו למחבת את השום הכתוש וטגנו למשך דקה נוספת, לבסוף הוסיפו את הפטריות וטגנו אותן עד שהן משחימות מעט משני הצדדים 3-5 דקות).
3 הוסיפו למחבת את 'אורז' הכרובית ואת ציר הבקר והביאו לרתיחה. לאחר הרתיחה הנמיכו את האש ותנו לכרובית לספוג את הטעמים מציר הבקר ולהתרכך מעט (בערך 10 דקות), שימו לב שהכרובית לא מתרככת מידי ושומרת על מרקם 'אל-דנטה' שמתאים לריזוטו.
4 הוסיפו לריזוטו מלח ופלפל לפי טעמכם (בערך 1-1/2 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל) וקשטו מעל בפטרוזיליה הקצוצה.
הגישו ואכלו בתיאבון 🙂