קציצות פליאו אפויות – עוף, בטטה ושום
יש יותר כיף מ- קציצות פליאו אפויות? קציצות טעימות ומתקתקות עם עוף, בטטה ושום, שכיף לאכול אותן ישר מהתנור בליווי רטבים ומטבלים אהובים עליכם (טחינה, גווקאמולי, עגבניות מיובשות והרשימה עוד אין-סופית). הכינו כמות נאה כי הן הולכות להתחסל מהר…
מרכיבים להכנת קציצות פליאו אפויות :
500 גר' עוף טחון
3 כפות שמן קוקוס / שמן זית / שמן אחר לפי העדפתכם
1 בטטה גדולה מאוד / 2 בטטות בינוניות, לקלף ולגרד בפומפייה או מעבד מזון
1 גזר גדול, לקלף ולגרד בפומפייה או מעבד מזון
4 שיני שום, כתושות
1/2 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
2 כפות קמח קוקוס
1 כפית מלח
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פלפל שחור
אפשרי: לפזר מעט שומשום מעל כל קציצה לקישוט וטעם
הוראות הכנה:
1 חממו מראש תנור ל- 205 מעלות.
2 יש לסחוט את הבטטה והגזר המגורדים בעזרת בד חיתול או בעזרת הידיים על מנת להוציא מהם נוזלים מיותרים.
3 קחו קערה גדולה וערבבו בתוכה את כל רכיבי הקציצות: העוף הטחון, הבטטות, הגזר, שיני שום כתושות, פטרוזיליה קצוצה, 2 כפות שמן קוקוס, 2 כפות קמח קוקוס, מלח פפריקה ופלפל שחור.
4 הכינו בצד תבנית מתאימה לתנור ועליה נייר אפייה – שמנו מעט את נייר האפייה בכף שמן הנותרת.
הכינו קציצות מהתערובת בקערה – כדררו כדורים קטנים (בגודל כף היד) ושטחו אותם מעט, הניחו את הקציצות על גבי נייר האפייה.
אפשרי: תוכלו לשמן מעט את הקציצות מלמעלה ולפזר מעט שומשום מעליהן.
5 הכניסו את תבנית הקציצות לתנור למשך 25-30 דק' (לאחר 15 דקות הפכו אותן לצד השני). תוכלו לתת להן בסוף 2-3 דקות במצב טורבו (גריל) על מנת להשחים אותן מעט ולהפוך אותן קריספיות יותר (היזהרו לא לשרוף אותן). הוציאו מהתנור כשהן מבושלות היטב מבפנים.
6 אכלו אותן חמות בליווי המטבל האהוב עליכם, בתיאבון 🙂