קציצות סלמון ושומשום
קציצות סלמון ושומשום עשירות בחלבון וטעימות להפליא. ניתן להכין את התערובת לקציצות יום קודם (בערב למשל) ולתת לה לשבת במקרר למשך הלילה, כך היא סופגת אליה את כל הטעמים. יום לאחר מכן פשוט ליצור מהתערובת קציצות (כמו המבורגרים קטנים, שטוחות מעט) ולטגן ממש לפני הארוחה.
(מתכון ל 11 קציצות לערך)
מרכיבים להכנת קציצות סלמון ושומשום :
1/2 קילו פילה סלמון, ללא העור
3/4 כף של שמן שומשום קלוי
3/4 כף של חומץ יין
2 שיני שום, כתושות
כפית ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק
1/3 כוס בצל ירוק, קצוץ
1/4 כוס זרעי שומשום קלויים
2 ביצים גדולות
כף קמח קוקוס
שמן קוקוס – לטיגון הקציצות
הוראות הכנה:
1 רחצו את פילה הסלמון, יבשו אותו היטב וחתכו לקוביות קטנות בינוניות (כמו של גולש). הכניסו את הסלמון למעבד מזון וטחנו מעט בפולסים. הוציאו את הסלמון הטחון למחצה והכניסו אותו לקערה גדולה.
2 בקערה גדולה – ערבבו את קוביות הסלמון עם שמן השומשום, חומץ היין, השום הכתוש, הג'ינג'ר, הבצל הירוק, זרעי השומשום והביצים. ערבבו הכל היטב.
3 הוסיפו לתערובת בקערה את קמח הקוקוס, ערבבו היטב וצרו מהתערובת קציצות (קחו מהתערובת מעט לכף ידכם, כדררו מעט ובסוף מעכו את הכדור ושטחו את הקציצה מעט).
4 קחו מחבת בעלת תחתית עבה וחממו אותה היטב על חום בינוני. הוסיפו למחבת מעט שמן קוקוס וכשהוא חם הוסיפו קציצות לפי גודל המחבת (לא צפוף מידי).
5 טגנו את הקציצות 4-6 דקות מכל צד, עד שהן משחימות ומזהיבות מעט.
6 העבירו את הקציצות לצלחת עם נייר סופג, הגישו ואכלו בתיאבון!