קציצות דגים אפויות בתנור
קציצות דגים אפויות בתנור – דרך מעולה להוסיף מנת דג לתפריט. הקציצות נאפות בתנור ויוצאות עדינות וטעמות ביותר, לאכול לצד סלט או תוספת.
מרכיבים להכנת קציצות דגים אפויות בתנור :
500 גר' פילה דג לבן – דניס/לוקוס/בס/בורי
4 שיני שום כתושות
1 גזר, מגורר
1 עגבניה
4 כפות פטרוזיליה (אפשר לעשותשילוב של פטרוזיליה וכוסברה)
4 כפות קמח שקדים (היתן לקצוץ שקדים במטחנת תבלינים)
2 כפות מיץ לימון
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
הוראות הכנה:
1 חממו תנור ל-180 מעלות.
2 טחנו את פילה הדג, העגבניה ומיץ הלימון במעבד מזון. לחצו בפולסים עד שהדג טחון גס.
3 בקערה גדולה – ערבבו את הדג ממעבד המזון יחד עם כל הרכיבים (גזר, שיני שום, פטרוזיליה קצוצה, קמח שקדים, מלח ופלפל) עד שמתקבלת עיסה אחידה.
4 הכינו קציצות מכל התערובת (קחו חופן בכף היד, כדררו ושטחו מעט את הקציצה), הניחו את הקציצות המוכנות בתבנית עם נייר אפייה.
5 הכניסו את התבנית לתנור, אפו את הקציצות כ-15 דקות, לאחר מכן הפכו אותן לצד השני והכניסו לתנור ל-5 דקות נוספות.
הוציאו מהתנור ואכלו את הקציצות כשהן חמות! בתיאבון