קציצות פליאו בשר קישואים ופטריות
מתכון ל קציצות פליאו בשר קישואים ופטריות ללא קמח וגלוטן, ממולץ להשתמש בבשר טחון אורגני / בתקן "חי בריא". את הקציצות נהדר לאכול לצד סלט או לצד ירקות אפויים בתנור, תוכלו להכין כמות ולשמור במקרר למשך כמה ימים.
מרכיבים להכנת קציצות פליאו בשר קישואים ופטריות :
קישוא אחד בינוני
500 גר' בשר בקר טחון
2 שיני שום, כתושות
90 גר' פטריות שמפיניון, פרוסות דק
1 חלמון ביצה
כף שמן קוקוס לטיגון
2-3 עגבניות תמר קטנות, חתוכות לרבעים
1/3 כוס עלי בזיליקום טרי, קצוצים
הוראות הכנה:
1 גרדו בפומפייה את הקישוא, לאחר מכן קחו קערה גדולה וערבבו בתוכה את הקישוא יחד עם הבשר הטחון, השום הכתוש, הפטריות וחלמון הביצה. ערבבו את כל הרכיבים היטב ותבלו במלח ופלפל לפי טעמכם.
2 קחו לכם מגש על מנת להניח עליו את הקציצות. קחו תערובת בגודל כף היד וכדררו אותה לכדור. לאחר מכן לחצו עליה מעט והניחו על המגש. צרו קציצות מכל התערובת.
3 על אש בינונית, חממו מחבת גדולה לטיגון ולאחר מכן הוסיפו כף שמן קוקוס. כשהשמן חם הוסיפו קציצות למחבת (לא צפוף מידי, השאירו רווח בין קציצה לקציצה). טגנו את הקציצות 5 דק' מכל צד, עד שהן משחימות יפה מכל הצדדים והן מבושלות מבפנים.
4 לאחר 10 דקות (כשהקציצות מוכנות) הוסיפו את רבעי העגבנייה ובשלו אותן למשך 3 דקות, עד שהן מתרככות. תבלו שוב במלח ופלפל לפי הטעם והוסיפו את עלי הבזיליקום מעל.
5 הסירו מן האש, הגישו ואכלו בתיאבון!