קישואים מטוגנים במטבל טחינה שמיר
קישואים מטוגנים במטבל טחינה שמיר – פרוסות קישוא בציפוי קמח קוקוס בטיגון קל שיוצאות קריספיות וטעמיות להפליא ולצידן מטבל טחינה ושמיר שהופך את המנה הזו למנה ראשונה מנצחת. טעים, בריא ומספק ביותר.
מרכיבים להכנת קישואים מטוגנים :
שמן קוקוס לטיגון הקישואים
2-3 קישואים יפים ועבים, לפרוס לפרוסות בעובי 1 ס"מ פלוס מינוס
3 כפות קמח קוקוס או קמח שקדים או כל קמח אחר שאהוב עליכם
1 ביצה
2 כפות חלב קוקוס / שקדים / סויה – לפי הטעם המועדף עליכם
מלח ופלפל לפי טעמכם
1 כפית פפריקה
לטחינה:
טחינה גולמית
לימון
שמיר טרי, קצוץ
מלח ופלפל לפי טעמכם
1/2 כפית כמון
הוראות הכנה:
1 הכינו שתי קערות עמוקות (בדומה להכנת שניצלים), באחת – שקשקו את הביצה יחד עם החלב שבחרתם להשתמש בו (קוקוס/שקדים/סויה), בשנייה – ערבבו היטב את הקמח שבחרתם להשתמש בו יחד עם כפית הפפריקה, המלח והפלפל.
2 הכינו מחבת וחממו עליה מעט שמן קוקוס (שכבה דקה), בינתיים – קחו כמה פרוסות קישוא, טבלו אותן בקמח המתובל וודאו שהן מצופות היטב משני הצדדים.
כשהקישוא מצופה היטב בקמח – העבירו אותו לקערה עם החומר הרטוב (ביצה+חלב), צפו אותו משני הצדדים והעבירו ישירות למחבת עם השמן שחומם מראש.
3 טגנו את הקישואים על המחבת למשך דקה מכל צד (כשהם משחימים קלות להפוך אותם לצד השני).
הכינו בצד צלחת עם נייר סופג והעבירו אליה את הקישואים המטוגנים. חזרו על הפעולות עד שתטגנו את כל חתיכות הקישוא.
למטבל:
4 הכינו את הטחינה בדרך המקובלת – ערבבו את הטחינה הגולמית יחד עם הלימון ולאחר מכן הוסיפו מים עד שהיא מגיעה למרקם הרצוי, הוסיפו את התבלינים ואת השמיר הקצוץ והמתבל מוכן!
טבלו את הקישואים בטחינה… ובתיאבון!