קישואים במילוי רוסטביף, פטריות שמפניון ופלפל
קישואים במילוי רוסטביף, מתכון קליל: את המילוי לקישואים מקפיצים על המחבת צ'יק צ'ק, מכניסים הכל לתנור ומתקבלת מנה צבעונית וטעימה במינימום זמן הכנה. במתכון נשתמש בפרוסות רוסטביף (ניתן לרכוש אצלנו במזווה) כך שאין צורך לבשל את הבשר מראש – אידאלי לימים בהם רוצים להכין מנה בריאה ומהירה במיוחד.
מרכיבים להכנת קישואים במילוי רוסטביף:
4 קישואים גדולים: כל קישוא חותכים לשתי חתיכות, לאורכו של הקישוא, כך שמתקבלות שתי "סירות" קישוא גדולות.
400-500 גר' פרוסות דקות של רוסטביף, את הפרוסות יש לחתוך לקוביות קטנות.
בצל גדול אחד, פרוס לפרוסות דקות.
2-3 שיני שום, כתושות.
150-200 גר' פטריות שמפיניון, פרוסות.
גמבה (פלפל) אדומה אחת, חתוכה לקוביות קטנות.
כף שמן זית.
שומן בקר מזוקק (לא חובה, מוסיף טעם).
מלח ים ופלפל שחור טחון טרי – לפי הטעם.
הוראות להכנת קישואים במילוי רוסטביף:
1 חממו מראש תנור ל-205 מעלות.
2 בעזרת כפית, הוציאו מ"סירות" הקישואים את התוכן בעדינות, השאירו דופן עבה לכל חצי קישוא על מנת שישמרו על צורתם ולא יתפרקו בתנור.
3 הברישו על כל חצי קישוא מעט שמן זית ותבלו אותם במלח ופלפל.
4 הניחו את הקישואים על תבנית עם נייר אפייה והכניסו לתנור שחומם מראש ל15-20 דקות, עד שהם מתרככים ומשחימים מעט.
5 חממו מעט שומן בקר מזוקק/שמן זית על מחבת בחום בינוני.
6 טגנו את הבצל הקצוץ במחבת למשך 3-4 דקות, לאחר מכן הוסיפו את השום הכתוש וטגנו יחד למשך דקה נוספת.
7 הוסיפו למחבת את הגמבה החתוכה ואת פטריות השמפיניון הפרוסות, ערבבו הכל יחד וטגנו עד שהירקות מתרככים – למשך 5 דקות בערך.
8 הוסיפו למחבת את קוביות הרוסטביף, תבלו במלח ופלפל לפי הטעם, המשיכו לערבב וטגנו הכל למשך 2-3 דקות נוספות.
9 הוציאו את הקישואים מהתנור, מלאו כל "סירת" קישוא במילוי הרוסטביף והירקות שטיגנתם במחבת, הגישו ואכלו בתיאבון!