קינוח שוקולד שקדים (פרווה)
כל ארוחה צריכה להסתיים במשהו מתוק, בדיוק בשביל זה מצאנו קינוח מהיר, פשוט ונטול חלב שיכול להתאים לכל סוגי הארוחות. אין צורך באפייה והכנה מסובכת – פשוט להכין ולהכניס למקפיא לצינון קל.
(מהמתכון יוצאים 6 מנג'טים של קינוחים, ניתן להכפיל מצרכים לפי הכמות הדרושה)
מרכיבים להכנת קינוח שוקולד שקדים :
1/4 כוס אבקת קקאו איכותית
1/4 כוס שמן קוקוס (כאשר השמן במצב נוזל)
2 כפות סירופ מייפל איכותי וטבעי (ניתן להחליף עם דבש)
1/3 כפית תמצית וניל טבעית
1/4 כוס ממרח שקדים טחונים (חמאת שקדים)
חופן שקדים / אגוזי מלך / אגוזי קשיו / פקאנים לבחירתכם – לקצוץ דק.
הוראות הכנה:
1 בקערה – ערבבו היטב את שמן הקוקוס (במידה והוא במצב מוצק יש להמיס אותו מעט בסיר עם תחתית כפולה – 'אמבט מרים') יחד עם תמצית הוניל והמייפל.
2 המשיכו לבחוש והוסיפו לאט את אבקת הקקאו לקערה, תוך כדי בחישה יתקבל מרקם שוקולדי חלק.
3 סדרו מנג'טים מנייר על מגש (או שתוכלו להשתמש בתבנית ייעודית להכנת עוגיות / מאפינס). שפכו מעט שוקולד לכל מנג'ט, רק כדי ליצור את השכבה התחתונה. הכניסו את המנג'טים/התבנית למקפיא למשך 5-7 דק' כדי לייצב את שכבת השוקולד.
4 הוציאו את התבנית מהמקפיא ומרחו כל כל מנג'ט שכבה שנייה מממרח השקדים.
את שכבת ממרח השקדים כסו בשכבה שנייה של שוקולד, תוכלו לפזר מעל השוקולד את האגוזים הקצוצים כקישוט או אפילו להוסיף אותם בשכבת השוקולד התחתונה – לפי הטעם וההעדפה האישית.
5 הכניסו את התבנית למקפיא בשנית למשך 20 דקות (עד שהשוקולד מתקשה היטב).
6 הוציאו מן המקפיא, הגישו ואכלו בתיאבון!
טיפ: רצוי לאחסן את הממתקים המוכנים במקפיא כיוון שהם מפשירים מהר מאוד ונמסים בטמפרטורות החדר.