קינוח פליאו – פלנטיין תמרים קקאו
קינוח פליאו אמיתי לא קל למצוא. כאן הבאנו לכם מתכון קל ופשוט להכנה, נטול קמח, מתוק ונפלא כקינוח.
שימו לב – במתכון נשתמש בפלנטיין, סוג מסויים של בננות לבישול אשר מגיעות בצבע ירוק או צהוב. במתכון זה רצוי לבחור את בננות הפלנטיין שקליפתן בצבע צהוב-שחור המזכיר בננה בשלה מאוד.
קינוח פליאו – פלנטיין תמרים קקאו | מרכיבים להכנה:
1-2 בננות פלנטיין, חתוכות גס בערך בכמות של כוס וחצי
4 תמרים קצוצים ללא הגלעין
3 כפות שמן קוקוס
2 ביצים
לציפוי הקקאו: 8 תמרים ללא הגלעין, שליש כוס חלב קוקוס ורבע כוס אבקת קקאו Raw אורגנית.
הוראות הכנה:
- הכניסו את הפלנטיין למעבד מזון \ בלנדר ותטחנו היטב. הוסיפו למעבד המזון את התמרים הקצוצים, שמן הקוקוס והביצים. לאחר מכן ערבלו הכל עד לקבלת עיסה אחידה.
- את העיסה מזגו לתבניות "קאפקייקס" או תבניות ל"סופלה"
- אפו בתנור שחומם מראש ל175 מעלות צלזיוס למשך 15 דקות עד שהמילוי משחים והופך זהוב-חום.
להכנת הציפוי-
- הכניסו את התמרים למעבד מזון\בלנדר יחד עם אבקת הקקאו ויחד עם חצי מכמות חלב הקוקוס.
- תטחנו הכל יחד ותוך כדי הוסיפו לאט את שארית חלב הקוקוס עד שמתקבל מרקם סמיך וחלק. מרחו כפית או יותר מהציפוי על גבי מאפה הפלנטיין כשכבה עליונה. שימו לב- הממרח יתמצק ויהיה קל יותר למריחה במקרר.
בתיאבון 🙂