קינוח פליאו – תפוחי עץ אפויים בתנור
זה כנראה הקינוח הכי פשוט ומינימליסטי להכנה, ממרכיבים שנמצאים כמעט בכל בית –
ללא שימוש בקמח מכל סוג שהוא וללא תוספת סוכר; פשוט משתמשים בליבת התפוח לשם המילוי ובתוך ה'תפוח עצמו' אופים את הקינוח.
תוכלו להשתמש בכל סוג תפוח שתרצו לפי העדפתכם, כולם יעשו את העבודה!
מרכיבים להכנת קינוח פליאו – תפוחי עץ אפויים :
6 תפוחי עץ גדולים (מכל סוג שתרצו)
1/4 כוס אגוזי מלך, קצוצים
2 כפות דבש טבעי ( לבחירתכם, ניתן גם לא להמתיק כלל)
1/2 כפית קינמון טחון
1/2 כפית תמצית וניל אורגנית
הוראות הכנה:
1 חממו מראש תנור ל-190 מעלות.
2 חתכו את הראשים של 4 מהתפוחים (כמו שחותכים את ראשי הפלפלים כשמכינים ממולאים) ושמרו אותם בצד.
3 הוציאו את התכולה (הליבה) של 4 התפוחים בזהירות באמצעות כפית, היזהרו לא לקרוע ולהרוס את קליפת התפוח כדי שתישמר לנו מעטפת יפה לקינוח.
4 קלפו את שני התפוחים הנותרים, חתכו אותם לקוביות קטנות.
5 בקערה – ערבבו את קוביות התפוחים יחד עם הקינמון, הדבש ותמצית הוניל הטבעית.
6 מלאו את 4 התפוחים במילוי התפוחים שהכנתם בקערה וכסו כל תפוח באמצעות הראשים ששמרתם משלב 1.
7 במידה ויש לכם תבנית צלייה מתאימה לתנור (תבנית שמתלבשת עליה רשת לצלייה) הניחו את התפוחים על הרשת ומלאו מים בתבנית שמתחת – עטפו את התפוחים והתבנית בנייר כסף על מנת לשמור על חום ולחות.
במידה ואין לכם כזו מחבת קחו תבנית שמתאימה לתנור האפייה שלכם ומלאו אותה במעט מים, הניחו אותה שלב אחד מתחת לרשת של תנור האפייה, על הרשת הניחו את התפוחים ונסו לעטוף את התפוחים-הרשת-והתבנית בנייר אלומיניום.
8 אפו את התפוחים עם נייר הכסף למשך 20 דקות. לאחר מכן – הסירו את נייר הכסף ואפו את התפוחים ללא כיסוי למשך 15-20 דקות.
הוציאו מן התנור ואכלו בתיאבון!