צלעות טלה עם פסטו נענע
מתכון מעולה לאוהבי הפליאו! צלעות טלה על האש בתוספת רוטב פסטו נענע מיוחד וטעים.
מרכיבים להכנת צלעות טלה עם פסטו נענע :
900 גרם צלעות טלה מופרדות
15 מ"ל שמן זית
30 מ"ל מיץ תפוזים סחוט-טרי
3 גרם עלי נענע קצוצים
10 גרם טימין טרי
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח ים
3 שיני שום קצוצות
חצי כפית גרידת תפוז
מרכיבים לרוטב הפסטו נענע:
15 גרם עלי נענע טריים
5 גרם בזיליקום טרי
30 גרם אגוזי מקדמיה
10 גרם שום טרי קצוץ
60 מ"ל שמן זית בכבישה קרה
30 מ"ל מיץ לימון טרי
15 מ"ל מיץ תפוזים סחוט-טרי
חצי כפית מלח ים
חצי כפית פלפל שחור
הוראות הכנה:
הניעו את המנגל, כוונו לחום בינוני-גבוה. בנתיים, בקערה בינונית ערבבו שמן זית, מיץ תפוזים, נענע, טימין, פלפל, מלח, שום וגרידת לימון (לפי הכמויות מעלה).
קחו את הצלעות ותנו להם עיסוי טוב במשך כמה דקות עם הרוטב שנוצר בקערה הבינונית. לאחר מכן תנו להם לשחות ברוטב למשך 30 דקות בטמפרטורת החדר.
בזמן הזה – הכינו את רוטב הפסטו-נענע בעזרת מעבד מזון. שימו את כל מרכיבי הרוטב בתוך המעבד והפעילו אותו בפולסים קצרים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
לאחר שהמנגל התחמם, צלו את הצלעות למשך 3-4 דקות לכל צד לדרגת עשייה Medium (מומלץ!). הגישו את הצלעות בליווי רוטב הפסטו-נענע.