מעורב בקר וירקות
מעורב בקר וירקות – אחת המנות הכי כיפיות להכנה בגלל שהיא קלה יחסית ויוצאת בטעם משגע! אפשר לשמור במקרר ולאכול קר (למי שאוהב) או לשמור ולהשתמש בשאריות לארוחה אחרת.
מרכיבים להכנת מעורב בקר וירקות :
1/2 ראש כרוב קטן, קצוץ לרצועות דקיקות וקצרות
3 גזרים, קלופים ומגורדים בפומפייה
2 בצלים בינונים, קצוצים דק מאוד
4 שיני שום, כתושות
500 גר' בשר בקר טחון, איכותי ככל האפשר
1 כף שמן שומשום איכותי
1 1/2 כף דבש
2 כפות יין לבן
1/2 כוס ציר בקר
1 1/2 כפות רוטב קוקונט אמינוס ללא גלוטן
1 כפית ג'ינג'ר טחון (טרי או באבקה)
1/2 כפית פלפל שחור גרוס גס
1/2 כפית צ'ילי גרוס
1/2 כפית מלח
לקישוט: חופן בצל ירוק קצוץ
הוראות הכנה:
1 חממו מחבת גדולה על להבה בינונית עם מעט שמן זית, הכניסו את הבשר למחבת וטגנו את הבקר למשך 5-7 דק' עד שהוא משחים. ונסגר.
2 הוסיפו למחבת את הבצל הקצוץ, השום הכתוש ושמן השומשום. ערבבו היטב והמשיכו לטגן למשך 3 דק'. הוסיפו את כל התבלינים (ג'ינג'ר, פלפל, צ'ילי ומלח), את היין הלבן, הדבש ואת ציר הבקר וערבבו היטב.
3 הוסיפו למחבת את הכרוב הקצוץ וערבבו היטב, המשיכו לבשל תוך כדי ערבוב עד שהכרוב יתרכך מעט. הוסיפו את הגזרים המגורדים, ערבבו ובשלו למשך 2-3 דקות.
4 הוסיפו את רוטב הסויה מעל הכל, ערבבו היטב והסירו מהאש. הגישו ואכלו בתיאבון!