פסטו פטרוזיליה משגע
פסטו פטרוזיליה משגע – במקום הפסטו המוכר והאהוב מבזיליקום, גוונו מעט והכינו לכם ממרח ירקרק, משגע ובריא בטירוף מפטרוזיליה ואגוזים. ממרחים הם אחד הדברים שהכי כיף להכין – תמיד אפשר לגוון ולשנות טעמים בהתאם למצב הרוח והם נשמרים למשך זמן במקרר כך שאפשר פשוט לשלוף אותם בכל ארוחה ולהעשיר את הצלחת!
מצרכים להכנת פסטו פטרוזיליה :
צרור פטרוזיליה טרי
2 שיני שום, קלופות
מיץ מלימון טרי (אחד)
1/4-1/3 כוס שמן זית
1/3 כוס צנוברים
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
אפשרויות לגיוון:
להשתמש בחצי צרור פטרוזיליה וחצי צרור כוסברה, להחליף את הצנוברים באגוז אחר (אגוזי מלך/קשיו).
הוראות הכנה:
1 הכניסו למעבד מזון את הרכיבים הבאים: פטרוזיליה, שיני השום, מיץ לימון, צנוברים, מלח ופלפל. טחנו את כל הרכיבים עד שמתקבלת תערובת כמעט חלקה.
2 הוסיפו לתערובת במעבד המזון את שמן הזית וערבבו אותו פנימה בעזרת כף עץ / לקקן. לאחר מכן לחצו 2-3 פולסים נוספים במעבד המזון על מנת לוודא שהכל אחיד ומעורבב.
3 טעמו את הפסטו וחזקו טעמים בהתאם – הוסיפו מלח ופלפל באם יש צורך, הוסיפו מעט מים קרים אם צריך לדלל את המרקם שלו מעט.
4 הוציאו ממעבד המזון ושמרו את הפסטו בצנצנת אטומה במקרר. אכלו בתיאבון!