פנקייק פליאו מקמח קוקוס
פנקייק (בעברית: חביתית או חמיטה) בגרסאת הפליאו, במתכון נשתמש בקמח קוקוס וכך נהנה מקינוח (או ארוחת בוקר) נטול גלוטן טעים ופשוט. בחרו את התוספות שתרצו לצד פנקייק פליאו פירות חתוכים, סירופ מייפל טהור, דבש או כל תוספת שאתם אוהבים.
מרכיבים להכנת פנקייק פליאו :
(מתכון ל 8-11 פנקייקים קטנים, הגדילו כמויות בהתאם להגדלת הבלילה אם צריך)
1/3 כוס קמח קוקוס
2 כפות שמן קוקוס
כף דבש
2-3 ביצים
1/4 כוס חלב קוקוס
1/2 כפית תמצית וניל איכותית
1/8 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית אבקת אפייה
1/8 כפית מלח
הוראות הכנה:
1 בקערה גדולה ערבבו יחד את שמן הקוקוס והדבש ולאחר מכן הוסיפו את הביצים (אחת אחת, לא יחד) תוך כדי ערבוב אחיד.
2 הוסיפו את הנוזל – חלב קוקוס ולאחר מכן את תמצית הוניל. הוסיפו לבלילה הנוזלית את קמח הקוקוס וערבבו היטב עד לקבלת בלילה אחידה.
3 לבסוף – הוסיפו לבלילה את אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח. לאחר שהוספתם אותם ערבבו מספר פעמים אך לא יותר מידי (!!) רק כדי לפזר אותם באופן שווה בבלילה.
4 חממו מחבת קטנה שמתאימה לפנקייקים על להבה בינונית, הוסיפו מעט שמן קוקוס/חמאה/גהי כדי לשמן את המחבת ובעזרת מצקת צקו כמות קטנה שמתאימה לפנקייק לתוך המחבת בצורה עיגולית.
5 ברגע שהפנקייק שעל המחבת משחים קלות בתחתית שלו הפכו אותו לצד שני, טגנו מעט והוציאו אותו לצלחת.
6 ברגע שסיימתם להכין פנקייקים מכל הבלילה – פנקו את עצמכם בתוספות טעימות ובתיאבון!