פליאו קוביות סינטה במחבת
פליאו קוביות סינטה במחבת – במקום להכין סטייק מנתח סינטה שלם, נחתוך אותו לקוביות ונבשל אותו בחום גבוה לזמן קצר יחד עם שום כתוש, בצל, מלח פלפל ועשבי תיבול קצוצים מלמעלה. מנה עיקריות מושלמת ועסיסית שתבוא מעולה ליד סלט עשיר.
מרכיבים להכנת פליאו קוביות סינטה במחבת :
2-3 כפות שמן קוקוס
400 גר' סטייק סינטה, חתוך לקוביות (בקשו סטייק דק יחסית)
1 בצל לבן קטן, פרוס לפרוסות דקות
4 שיני שום גדולות, כתושות
מלח גס ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
2-3 כפות עשבי תיבול קצוצים לבחירתכם (כוסברה, פטרוזיליה וכו')
הוראות הכנה:
1 מיד אחרי שאתם חותכים את נתח הסינטה לקוביות, שמנו את קוביות הבשר עם מעט שמן זית (שימו מעט שמן ביד ועטפו את הקוביות) על מנת לשמור על עסיסיותו.
2 פזרו מעל קוביות הסינטה מעט מלח גס ופלפל לפי טעמכם.
3 חחמו מחבת בעלת תחתית יצוקה (מחבת פסים) על להבה גבוהה למשך 3-4 דקות על מנת שתתחמם היטב. חממו עליה כף שמן קוקוס, כשהשמן חם הניחו את קוביות הסינטה על המחבת. צרבו את כל הקוביות משני הצדדים למשך 3-4 דקות. (לאחר 3 דקות חתכו קוביה אחת ובדקו את מידת העשייה שלה – במידה והקוביות עשויות לשביעות רצונכם הפסיקו את הבישול), הניחו את קוביות הבשר בקערה.
4 על אותה מחבת, הוסיפו כף שמן קוקוס וטגנו את פרוסות הבצל הדקות למשך 2-3 דקות עד שהן מזהיבות קלות. הוסיפו את השום הכתוש וטגנו למשך דקה נוספת.
5 הוסיפו למחבת את קוביות הסינטה וערבבו אותן בבצל ובשום המטוגנים. פזרו מעל את עשבי התיבול הקצוצים, הסירו מן האש ואכלו בתיאבון!