פליאו צלעות בקר
פליאו צלעות בקר – אין מאכל יותר קלאסי לחובבי הפליאו מצלעות בקר עשויות היטב בתנור, טעימות, עסיסיות ומפנקות. את הצלעות עוטפים במרינדה למשך לילה ולמחרת אופים אותן בתנור. מנה עיקרית משובחת שכדאי לאכול לצד סלט טעים, פירה כרובית או ירקות שורש אפויים בתנור.
מרכיבים להכנת פליאו צלעות בקר:
1 קילו צלעות בקר, מופרדות אחת אחת
3 כפות שמן זית
1 כף סירופ מייפל
1 כף חומץ בלסמי
1-2 כפות מחית עגבניות איכותית (של מוטי למשל)
1-2 כפיות חרדל איכותי
1 כף פפריקה מעושנת
1 כפית פפריקה מתוקה
3/4 כפית פלפל צ'ילי גרוס (לפי הכמות שאוהבים)
1 כפית מלח
1 כפית פלפל
הוראות הכנה:
1 בקערה קטנה ערבבו את כל רכיבי המרינדה לתערובת אחידה (כל הרכיבים הרשומים למעלה פרט לצלעות הבקר והמלח).
2 עטפו את הצלעות במרינדה שהכנתם, צפו היטב את הבשר שעל העצם ועסו אותו על מנת שיספוג את הרוטב. הכניסו את הצלעות למקרר בין 6-10 שעות.
3 מחממים את התנור ל-160 מעלות.
4 מסדרים בתנור האפייה תבנית כפולה (תבנית שניתן להניח עליה רשת, כך שבתבנית התחתונה שמים מים ששומרים על עסיסיות הצלעות). בתחתית התבנית שמים 1 כוס מים ואת הצלעות מניחים על הרשת (על גבי נייר אפייה כשהעצם כלפי מטה). לאחר מכן יש לכסות את הרשת והתבנית בנייר אלומיניום.
5 מכניסים את הצלעות לבישול ארוך של 3 שעות ב-160 מעלות.
6 כשהבשר רך (בדקו זאת עם מזלג), הסירו את כיסוי האלומיניום והעלו את מעלות התנור ל-200. השחימו את הצלעות למשך 15-20 דקות נוספות והוציאו אותן מהתנור.
אכלו בתיאבון!