פליאו פיצה מפטריות פורטבלו
מתכון פיצה זה מעולה לאוהבי הפליאו. פיצה פליאו מפטריות פורטובלו, ניתן לשחק עם התוספות כיד הדמיון ולהוסיף כל תוספת שאהובה עליכם.
מרכיבים להכנת פליאו פיצה :
4 פטריות פורטבלו ( להוריד את הגבעולים)
מרכיבים לרוטב:
2 פחיות רסק עגבניות
4 שיני שום קלופות וקצוצות
חופן בזיליקום טרי קצוץ
חצי כפית אורגנו טרי קצוץ
חצי כפית קינמון
חצי כפית כמון
פלפל שחור ומלח לפי הטעם
תוספות מומלצות (להוסיף בכמות שתחפצו):
בצל סגול
זיתים ירוקים
זיתים שחורים
עגבניות מיובשות
שיני שום, קצוצות
הוראות הכנה:
1.הכינו את ה"בצק" – הורידו את גבעולי פטריות הפורטבלו בזהירות תוך שמירה על צורתן המקורית של הפטריות והניחו על רשת אפייה.
2.הכינו את הרוטב – קחו את כל מרכיבי הרוטב ובשלו בסיר קטן על אש נמוכה עד שמתקבל מרקם אחיד וחלק. תבלו לפי הטעם.
3.הדליקו טוסטר-אובן והניחו את הפטריות על רשת על צדן התחתון (איפה שהיה הגבעול) וחממו על חום בינוני. השאירו אותן בפנים 7 דקות עד להשחמה קלה. לאחר מכן הפכו את הפטריות כך שתוכלו למלא בהן את רוטב הפיצה.
4.לאחר מריחת הרוטב בכמות הרצוייה, הניחו מעל את כל התוספות הרצויות והמשיכו אפייה למשך 7 דקות נוספות.
זהו זה, הוציאו את פיצות הפליאו והגישו 🙂
בתיאבון!