פליאו עוגיות שוקולד צ'יפ
עוד קינוח מעולה ופליאוליתי כדי להמתיק את החיים בין הארוחות ולהעלות את האנרגייה. פליאו עוגיות שוקולד צ'יפ – עוגיות טעימות ופריכות בהכנה בייתית שכולם יאהבו. אפשר להתנחם בכך שהעוגיות נעשות בעבודת יד, הן לא מעובדות ולא תעשייתיות, מחומרי גלם בריאים וטעימים.
מרכיבים להכנת פליאו עוגיות שוקולד צ'יפ :
1/3 כוס חמאה
1/4 כוס שמן קוקוס
2 ביצים
3 כוסות קמח שקדים
1 כוס שוקולד צ'יפ (משוקולד מריר איכותי)
1/2 כוס סילאן
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל איכותית
אפשרי: להוסיף 2/3 כוס אגוזים קלויים – ניתן להשתמש באגוזי מלך, פקאנים, קשיו או מיקס של כולם.
הוראות הכנה:
1 חממו מראש תנור ל- 180 מעלות והכינו בצד תבנית ועליה נייר אפייה עליו יונחו העוגיות לאחר מכן.
2 שימו בקערת המיקסר (או בקערה וערבבו בעזרת בלנדר ידני) את החמאה, שמן הקוקוס והסילאן ו'הקציפו' אותם יחד. לאחר שהם מעורבבים היטב הוסיפו את הביצים ותמצית הוניל עד שמתקבל מרקם אחיד.
3 הוסיפו לקערה את המלח ואבקת הסודה לשתייה וערבבו, לאחר מכן הוסיפו את קמח השקדים (הוסיפו כוס כל פעם וערבבו אותה בתערובת). בסוף כשהתערובת אחידה הוסיפו פנימה את שבבי השוקולד והאגוזים וערבבו אותם לתוך התערובת בעזרת כף עץ.
4 בעזרת כף – הוציאו כמות בגודל כף מהתערובת ושטחו אותה ביד לצורת עוגייה עגולה והניחו אותה על נייר האפייה שבתבנית, המשיכו ליצור עוגיות מכל התערובת והניחו אותן ע"ג התבנית במרווחים זו מזו.
5 אפו את תבנית העוגיות בתנור למשך 13-15 שעה, עד שקצוות העוגייה משחימים מעט. כבר את התנור ותנו לעוגיית להצטנן מעט, אכלו אותן כשהן טריות וחמימות, בתיאבון 🙂