פליאו סלמון וירקות בתנור ברוטב מעולה
פליאו סלמון וירקות אפויים בתנור מצופים ברוטב חמוץ מתוק ומעולה. קוצצים את כל הירקות ופורסים את נתח הסלמון, מצפים היטב ומכניסים בתבנית לתנור – הסלמון יוצא רך ועסיסי והירקות נשארים קצת קראנצ'ים – פשוט, קל וטעים ביותר.
מרכיבים להכנת פליאו סלמון וירקות בתנור :
700-900 גר' פילה סלמון, ללא העור
2 גזרים, קלופים וחתוכים לרצועות קצרות
1-2 גמבות צהובות או אדומות, חתוכות לרצועות קצרות
קישוא אחד, חתוך לרצועות קצרות
2 שיני שום גדולות, כתושות
2 כפות שמן קוקוס
כפית שמן שומשום
1/4 כוס דבש (גם סילאן אפשרי)
2 כפיות ג'ינג'ר טרי, מגורר
1/4 כוס מיץ לימון טרי / מיץ תפוזים טרי
מלח ופלפל, לפי הטעם
1/2 כפית צ'ילי גרוס
לקישוט:
ניתן לקצוץ בצל ירוק / פטרוזיליה / כוסברה לפזר מעל המנה. ניתן להוסיף גם זרעי שומשום קלויים.
הוראות הכנה:
1 חממו מראש תנור במצב טורבו ל- 190 מעלות.
2 פרסו את נתח הסלמון ל- 4-5 חתיכות קטנות, צפו אותן במעט שמן זית.
3 בקערה: ערבבו את שמן הקוקוס, שמן השומשום, הדבש, מיץ הלימון, השום הכתוש, הג'ינג'ר המגורר, המלח הפלפל והצ'ילי.
4 שמנו במעט שמן קוקוס תבנית מתאימה לתנור, או שתפרסו נייר אפייה. הניחו על התבנית את הירקות החתוכים ואת פרוסות הסלמון, שפכו מעליהן את הרוטב – ערבבו אותם היטב וצפו אותם ברוטב.
5 הכניסו את התבנית לתנור, בשלו את הסלמון למשך 10-15 דק' עד שהוא משחים מעט מלמעלה / עשוי לשביעות רצונכם והעדפתכם.
6 הוציאו מהתנור ואכלו בתיאבון.