פליאו סלט עוף
פליאו סלט עוף – סלט עוף עשיר עם שמיר, מיונז ותבלינים. הכינו את הסלט מראש ושמרו במקרר, נשנוש מעולה בין הארוחות או כתוספת לצד מנה עיקרית. תוכלו לשלב את סלט העוף יחד עם ירקות טריים שחתכתם וליצור לכם סלט עשיר, בריא ומפנק.
מרכיבים להכנת פליאו סלט עוף :
500 גר' חזה עוף פרוס
1 בצל קטן, חתוך דק דק
צרור שמיר טרי קצוץ דק (בערך 1/2 כוס)
4 גבעולי סלרי טריים, קצוצים דק (בערך 1/2 כוס)
1/2 כוס מיונז אורגני איכותי
1 כף חרדל דיז'ון איכותי
מלח ופלפל לפי הטעם
אפשרי: 1/2 אבוקדו בשל חתוך לקוביות קטנות
1/2 פלפל אדום (גמבה) חתוך דק
אגוזי מלך קצוצים לפיזור מעל
הוראות הכנה:
1 תחילה יש לבשל את חזה העוף – ניתן לעשות זאת בתנור או בטיגון על מחבת. (הכניסו בתבנית לתנור בחום של 200 מעלות עד שחזה העוף מבושל מבפנים או שתטגנו אותם בשמן קוקוס על מחבת כ-4 דק' מכל צד עד שהם עשויים היטב)
2 כשחזה העוף מבושל – חתכו אותו לקוביות/רצועות קטנות והכניסו את הרצועות לקערה גדולה. הכניסו לקערה את שאר הרכיבים – הבצל הקצוץ, הסלרי, השמיר, המיונז, החרדל, האבוקדו, הגמבה, המלח והפלפל וערבבו היטב.
3 טעמו את הסלט וחזקו טעמים במידת הצורך (עוד קצת מיונז, חרדל ותבלינים). פזרו את אגוזי המלך מעל, הגישו ואכלו בתיאבון.