פליאו דג בקארי
פליאו דג בקארי – מנות קארי הן תמיד מנות מנצחות, טעימות ומשביעות. הפעם במקום עוף או בקר בחרנו מנת דג בקארי שתעשה לכם את ארוחת הצהריים הבאה למפנקת במיוחד.
מרכיבים להכנת פליאו דג בקארי :
2 כפות שמן קוקוס
600 גר' פילה דג לבן (למשל דג בס או קוד), לחתוך את הפילה לחתיכות קטנות בגודל 3 ס"מ לערך
1 בצל גדול, קצוץ דק
4 שיני שום, פרוסות דק
2 עגבניות, חתוכות גס
1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
400 מ"ל חלב קוקוס איכותי
מיץ מחצי ליים, טרי
1 כפית מלח
2 כפיות אבקת קארי
1 כפית כורכום
10 עלי קארי טריים
1 כוס כוסברה טרייה קצוצה דק
הוראות הכנה:
1 חממו מחבת על להבה בינונית ועליה 2 כפות שמן קוקוס. כשהשמן חם התחילו לטגן את הבצל עד שמזהיב מעט (בערך 5 דק').
2 הוסיפו למחבת את השום הכתוש והג'ינג'ר וטגנו למשך דקה, לאחר מכן הוסיפו את הקארי והכורכום ואת עלי הקארי וטגנו למשך דקה נוספת.
3 הוסיפו למחבת את חלב הקוקוס, ערבבו היטב והביאו לרתיחה קלה. הוסיפו למחבת את העגבניות החתוכות, הנמיכו את האש ותנו להן להתרכך (5 דק' לערך).
4 הכניסו את חתיכות הדג למחבת והוסיפו את המלח. ערבבו מעט ותנו לדג להתבשל ברוטב למשך 8-10 דק'. כשהדג מבושל (הוציאו חתיכה ובדקו) הוסיפו מעל את הכוסברה הקצוצה ומיץ הליים. ערבבו מעט, הסירו מהאש והגישו. בתיאבון!