פליאו גרנולה
פליאו גרנולה – גרנולה מתקתקה שעשוייה מאגוזים, צימוקים ומייפל. נשנוש מעולה בין הארוחות או כארוחה בפני עצמה (אפשר לשלב עם פירות חתוכים וחלב קוקוס לדוגמא), קלה להכנה ונשמרת במיכל אטום לאורך זמן.
אפשר לשחק עם המרכיבים לפי העדפה – להוסיף חמוציות במקום צימוקים, להשתמש באגוזי קשיו, אגוזי מלך וכו'…
מרכיבים להכנת פליאו גרנולה:
1/2 כוס סירופ מייפל איכותי
1/4 כוס שמן קוקוס (אם מוצק, להמיס אותו מעט לפני ההכנה)
2 כוסות שקדים שלמים טריים, לקצוץ אותם
2 כוסות פקאנים שלמים טריים, לקצוץ אותם
1 כוס שבבי קוקוס גדולים, לא ממותקים
1/2 כוס זרעי חמנייה טריים
1 כוס צימוקים
1/2 כפית תמצית וניל איכותית (!)
1 – 1.1/2 כפית קינמון טחון
1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
1/2 כפית מלח
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
1/2 כפית תערובת תבלינים 'אול-ספייס' (לא חובה)
הוראות הכנה:
1 חממו תנור מראש ל-165 מעלות.
2 בקערה גדולה – ערבבו את סירופ המייפל יחד עם שמן הקוקוס, תמצית הוניל ואת התבלינים (קינמון, ג'ינג'ר, מלח, אגוז מוסקט ואול-ספייס). הוסיפו לקערה את האגוזים וערבבו היטב עד שהם עטופים בתבלינים ובמייפל.
3 פרסו על תבנית או על הרשת של התנור נייר אפייה, פזרו באופן שווה את תכולת הקערה על גבי נייר האפייה ושטחו היטב את האגוזים בעזרת מרית מתכת.
4 אפו את הגרנולה בתנור למשך 25-35 דקות, עד שהיא משחימה מעט. יתכן ותצטרכו לסובב את נייר האפייה בתנור כדי לאפות באופן שווה.
5 הוציאו את הגרנולה מהתנור וצננו אותה בטמפרטורת החדר למשך שעה. לאחר מכן שברו אותה לחתיכות בגודל הרצוי, פזרו מעליה את הצימוקים ואחסנו אותה בקופסא אטומה (הגרנולה יכולה להישמר בטמפרטורת החדר עד כשבועיים). בתיאבון!