פליאו ברוקולי בסגנון מדריד
תוספת מרעננת לצד המנה העיקרית, פליאו ברוקולי בסגנון מדריד- ברוקולי רך מלווה בעגבניות שום ובצל.
מרכיבים להכנת פליאו ברוקולי בסגנון מדריד:
2 ראשי ברוקולי, את פרחי הברוקולי הפרידו וחתכו לחתיכות קטנות (בדומה לכרובית).
כף שמן קוקוס
בצל בינוני, קצוץ
6 פטריות (שמפיניון), פרוסות דק
2 שיני שום, קלופות וקצוצות דק
עגבניה אחת, קצוצה
הוראות הכנה:
1 בסיר בינוני – מלאו 2.5 ס"מ של מים, הניחו על להבה בחום גבוה והכניסו את פרחי הברוקולי.
בשלו את פרחי הברוקולי למשך 6-7 דקות.
לחלופין – תוכלו לאדות את הברוקולי מעל המים הרותחים למשך 6-7 דקות במידה ויש לכם מתקן אידוי מתאים/סיר שאפשר להניח בפתחו רשת ועל הרשת לתת לפרחי הברוקולי להתרכך מאדי המים החמים שבסיר.
2 ברגע שפרחי הברוקולי משנים את צבעם לצבע ירוק בהיר ובוהק הוציאו אותם מן הסיר/מתקן האידוי ושטפו אותם במים קרים כדי לעצור את הבישול.
3 במחבת גדולה- הוסיפו את כף שמן הקוקוס וחממו על גבי חום בינוני-גבוה. הוסיפו למחבת את הבצל הקצוץ וטגנו אותו למשך 5-6 דקות עד שהופך שקוף ומתחיל להזהיב.
הוסיפו למחבת את הפטריות הפרוסות ושיני השום והמשיכו לבשל אותם יחד עם הבצל למשך 8 דקות נוספות.
4 הוסיפו למחבת את העגבנית הקצוצה וערבבו הכל יחד למשך דקה נוספת ולבסוף – הוסיפו את פרחי הברוקולי למחבת, ערבבו וטגנו למשך 2 דקות נוספות.
5 כבו את האש, הגישו ואכלו בתיאבון!