פילה סלמון בציפוי קראנצ' מתוק
הכנת נתחי פילה סלמון בציפוי קראנצ' מתוק היא אחת הדרכים הפשוטות והמהירות להכין מנה עיקרית לארוחת הצהריים או הערב. נתחי סלמון עסיסיים ומתקתקים – מנה בריאה, מזינה ולא פחות חשוב: טעימה בטירוף. תהנו.
(המתכון ל150 גר' סלמון, ניתן להגדיל כמויות לפי הצורך)
מרכיבים להכנת פילה סלמון בציפוי קראנצ' מתוק :
150 גר' פילה סלמון
1/2 כוס אגוזי פקאן
3 כפות סירופ מייפל (ניתן להשתמש גם בדבש / סילאן אם המייפל פחות מועדף)
כף חומץ תפוחים איכותי
כפית פפריקה מתוקה / מעושנת
1/2 כפית אבקת צ'ילי
1/2 כפית אבקת שום
מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה:
1 הניחו נייר אפייה על גבי תבנית אפייה לתנור. על נייר האפייה – הניחו את נתחי פילה הסלמון ובזקו עליהם מלח ופלפל לפי הטעם.
2 במעבד מזון / בלנדר (אפשר גם עם בלנדר מוט) ערבבו היטב את הפקאנים, סירופ המייפל, חומץ התפוחים, הפפריקה, הצ'ילי ואבקת השום.
3 מרחו מעל לכל נתחי הסלמון את ציפוי הפקאנים הממותק כך שיכסה היטב את הפילה. הכניסו את נתחי הפילה למקרר בין שעתיים לשלוש על מנת שיספגו טעמים.
4 חממו מראש תנור ל220-225 מעלות. כשהתנור חם, הכניסו את נתחי הסלמון לתנור למשך 12-15 דקות, עד שהציפוי מתקרמל מעט והדג עסיסי אך עשוי גם בחלקו הפנימי (ניתן לחתוך חתיכה עם מזלג ולבדוק).
5 הגישו ואכלו בתיאבון!