פילה דג בשומשום
מחפשים דרך קצת שונה לשלב דג בארוחות? פילה דג בשומשום – מנה קלילה להכנה שבסופה מתקבל נתח דג עטוף כולו בשומשום ומטוגן בשמן קוקוס על המחבת.
מרכיבים להכנת פילה דג בשומשום :
3 יח' פילה דניס
1 שן שום כתושה
2 כפות שמן קוקוס
2-3 כפות שומשום (אפשר להשתמש בכף שומשום לבן וכף שומשום שחור)
קורט מלח
קורט פלפל שחור טחון
הוראות הכנה:
1 בזקו על נתחי הדניס מעט מלח ופלפל שחור משני הצדדים. מרחו מעט משן השום הכתושה על שלושת הנתחים.
2 פזרו את השומשום על צלחת בשכבת אחידה. הניחות את נתחי הדניס על השומשום וצרו ציפוי אחיד משני צידי הנתח. חזרו על הפעולה הזו עם שני הנתחים האחרים.
3 חממו מחבת על להבנה בינונית-גבוהה. חממו כף שמן זית במחבת וכשהשמן חם התחילו לטגן את הנתח הראשון. טגנו את הדג כ-3-5 דק מכל צד (הפכו אותו לצד השני כשהשומשום מתחיל להשחים מעט). חתכו חתיכה קטנה ובדקו אם הדג עשוי היטב, אם כן – הוציאו אותו מהמחבת לצלחת. טגנו כך את כל נתחי הדג.
הגישו לצד סלט טוב, אכלו בתיאבון!