פטריות פורטובלו ממולאות בטונה, צלפים וצ'ילי
מתכון פשוט שאת מרכיביו ניתן להמיר ולשנות לפי הטעם כל עוד שומרים על הבסיס- פטריות פורטובלו ממולאות בשלל ירקות, בשר/דגים ותבלינים, אופים בתנור ומתקבלת מנה מושלמת, בריאה וחדשנית.
במתכון זה בחרנו למלא את פטריית הפורטובלו בטונה (מקופסת שימורים שנמצאת בכל מזווה), צלפים, שמיר וקצת אבוקדו – לבריאות!
מתכון ל3 פטריות פורטובלו ממולאות, ניתן להגדיל כמויות לפי הצורך.
מרכיבים להכנת פטריות פורטובלו ממולאות:
3 פטריות פורטובלו, גדולות
2 קופסאות שימורים של טונה בשמן זית/במים, לשפוך את הנוזל להשאיר את נתחי הטונה
רבע כפית צ'ילי גרוס/פלפל קאיין
רבע כפית שום טרי כתוש / אבקת שום
רבע כפית פלפל שחור טחון
2 כפות צלפים (בדר"כ מצנצנת), שטופים במים
2 כפיות שמיר טרי קצוץ דק
שמן קוקוס לשימון התבנית
אבוקדו קטן, פרוס
הוראות הכנה:
1 חממו תנור מראש ל-225 מעלות.
2 בקערה קטנה, ערבבו יחד את הטונה מקופסת השימורים, את הצ'ילי הגרוס, השום, הפלפל השחור, השמיר והצלפים לעיסה אחידה.
3 הניחו את פטריות הפורטובלו בצורת קערה ומלאו אותן היטב במילוי הטונה שיצרתם.
4 שמנו מעט נייר אפייה והניחו עליו את הפטריות הממולאות. הכניסו לתנור שחומם מראש ואפו אותן למשך 15-20 דקות (או עד שקצות הפטרייה משחימים והיא מתרככת מעט)
5 הוציאו את הפטריות מהתנור והניחו מעליהן שתי פרוסות אבוקדו טרי, הגישו ואכלו בתיאבון.