פטריות ממולאות בתנור
פטריות ממולאות בתנור היא אחת המנות שקל להכין ועוד יותר כיף לאכול! מנה ראשונה שמצריכה רק לקצוץ את כל הרכיבים, למלא את הפטריות ולהכניס לתנור ל-15-20 דקות. את הפטריות אפשר להשאיר במילוי צמחוני ועל מנת לשדרג את המנה ניתן להוסיף כמה פרוסות של רוסטביף/צלעות בקר של 'המזווה' ולקבל ארוחת פליאו ברגע.
מרכיבים להכנת פטריות ממולאות בתנור :
20 פטריות פורטובלו (רצוי לבחור את אלו שפתוחות ויש מקום להוסיף מילוי בתוכן)
1 בצל סגול קטן, קצוץ דק דק
3 שינים שום, כתושות
גבעול סלרי קטן, קצוץ דק
1/2 כוס פטרוזיליה טרייה, קצוצה
1/2 כוס שקדים טחונים (קנויים/לטחון שקדים במטחנת תבלינים)
1 ביצה
4 פרוסות רוסטביף/ צלעות בקר של 'המזווה', חתוכות לפרוסות קטנות ודקות
מלח ופלפל לפי הטעם
1/2 כפית פפריקה מתוקה
הוראות הכנה:
1 חממו מראש תנור או טוסטר אובן ל-215 מעלות.
2 שטפו את הפטריות, חתכו את הרגל של כל פטרייה ולבסוף קצצו דק דק את כל הרגליים.
3 בקערה – ערבבו היטב את רגלי הפטריות הקצוצות, הבצל, הסלרי, השום, הפטרוזליה, השקדים הטחונים, הביצה וחתיכות הבשר.
4 הוסיפו למילוי פפריקה, מלח ופלפל לפי הטעם.
5 פרסו נייר אפייה על תבנית מתאימה לתנור (או לטוסטר אובן), הניחו את כל הפטריות על התבנית ומלאו את כולן היטב בעזרת כף.
6 הכניסו את התבנית לתנור למשך 15-20 דקות, הגישו ואכלו בתיאבון