פטריות מוקפצות ביין לבן
פטריות מוקפצות ביין לבן זו תוספות מעולה לכל הארוחות – אפשר לאכול אותה לצד המנה העיקרית, לטגן ביצת עין על מצע הפטריות לארוחת הבוקר או אפילו להשתמש בפטריות כבסיס לרוטב לפסטה (ללא גלוטן כמובן).
מרכיבים להכנת פטריות מוקפצות ביין לבן :
1 כף שמן זית או כל שמן אחר לטיגון
500 גר' פטריות שמפניון טריות, חצויות או חתוכות לרבעים
3-4 שיני שום, כתושות
1/4 כוס יין לבן
1/2 כפית תימין
1/2 כפית אורגנו
4 עלי רוזמרין
חופן בצל ירוק / עירית קצוצה
מלח ופלפל לפי טעמכם
הוראות הכנה:
1 מחממים מחבת על להבה בינונית, כשהמחבת חמה מוסיפים את שמן הזית ומחממים אותו. מתחילים לטגן את עשבי התיבול (אורגנו, תימין, רוזמרין) יחד עם הפטריות על המחבת כ-5-7 דקות תוך ערבוב מתמיד.
2 לאחר שהפטריות הגירו מעט נוזלים מוסיפו את שיני השום הכתוש למחבת יחד עם המלח והפלפל ומטגנים למשך 1-2 דקות.
3 מוסיפים למחבת את היין הלבן, מביאים לרתיחה ומנמיכים אש ל1-2 דקות נוספות לצמצום היין.
4 מסירים את המחבת מהאש, מפזרים מעל את הבצל הירוק / העירית ומגישים, בתיאבון!