פודינג זרעי צ'יה
פודינג זרעי צ'יה – המנת הזו תכניס לכם קצת גיוון בארוחות הבוקר; פודינג זרעי צ'יה (ואפשר גם להוסיף זרעי פשתן במידה ויש לכם) בחלב קוקוס/שקדים לבחירתכם, פירות ותבלינים, דרך נפלאה להעשיר את היום בסיבים תזונתיים ויטמינים ומינרלים.
מרכיבים להכנת פודינג זרעי צ'יה :
1.5 כוס חלב קוקוס / שקדים לבחירתכם
1/3 כוס זרעי צ'יה (או חצי חצי זרעי צ'יה-פשתן)
1-2 כפות דבש / מייפל / ממתיק אחר לבחירתכם (הוסיפו לפי כמות המתיקות שתרצו)
1-2 תמר מג'הול ללא החרצן, חתוך לרצועות
1 בננה בשלה, פרוסה לפרוסות
4 תותים, פרוסים לפרוסות
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית תמצית וניל איכותית
הוראות הכנה:
1 בקערה / קופסא עם מכסה – ערבבו היטב יחד את זרעי הצי'ה, החלב, כף דבש, תמרים, קינמון ותמצית וניל. סגרו את המכסה והכניסו את התערובת למקרר למשך לילה (לפחות 6 שעות).
2 הוציאו את הקופסא מהמקרר לאחר שהפודינג התייצב וזרעי הצ'יה התרככו, טעמו והמתיקו עוד במידת הצורך. הוסיפו לפודינג את הפירות הפרוסים (בננות, תותים).
תוכלו כמובן לשדרג אותו עם כל פרי נוסף / אגוזים / תבלין שעולה בראשכם. בתיאבון!