פאי רועים פליאו
מתכון ל פאי רועים פליאו – את תפוח האדמה המסורתי החלפנו בכרובית שמוסיפה טעם נפלא, כמעט ולא מבחינים בהבדל.
מנות: 4-6.
רכיבים להכנת פאי רועים:
כרובית אחת, לחתוך לפרחים קטנים.
2 כפות שומן בקר \ שמן קוקוס \ שמן אחר לבחירתכם
בצל גדול, חתוך דק
2 גבעולי סלרי, חתוכים דק
2 גזרים, קלופים וחתוכים דק
2 שיני שום, כתושות
500 גר' בשר בקר טחון
1-2 כוסות ציר בקר
כף רסק עגבניות משובח
3 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה
מלח ופלפל לפי הטעם
2 כפות שומן בקר \ שמן קוקוס \ שמן אחר לבחירתכם
הוראות הכנה:
1 חממו מראש תנור ל205 מעלות.
שמנו היטב תבנית פיירקס מרובעת גדולה המתאימה לתנור לשם הכנת הפאי.
2 בסיר גדול הרתיחו מים והכניסו את פרחי הכרובית. בשלו עד שהם מתרככים היטב.
3 על מחבת – חממו 2 כפות שמן שבחרתם על להבנה בינונית-גדולה. כשהשמן חם, הוסיפו את הבצל, הסלרי, הגזרים והשום וטגנו אותם יחד עד שהם מתחילים להתרכך, בערך 5-6 דקות.
4 הוסיפו למחבת את הבשר הטחון, הפרידו אותו היטב באמצעות כף עץ, טגנו וודאו שהוא משחים ונסגר.
הוסיפו למחבת את ציר הבקר (בין 1-2 כוסות) והמשיכו לבשל. הוסיפו את רוטב העגבניות והפטרוזיליה הקצוצה. תבלו לפי הטעם במלח ופלפל ותנו לתוכן להמשיך להתבשל במחבת מכוסה על אש נמוכה.
5 בינתיים – הכנת ציפוי הכרובית: סננו את הכרובית מהמים בעזרת מסננת. העבירו אותה לקערה ומעכו היטב באמצעות מועך פירה ידני או בלנדר מוט.
הוסיפי לכרובית את 2 כפיות השמן הנותר (שמן קוקוס/שומן בקר), ערבבו היטב והוסיפי מלח ופלפל לפי טעמכם.
6 בתבנית הפיירקס – מלאו את התחתית בשכבה ראשונה מתבשיל הבקר והירקות. עטפו בשכבה עבה ועליונה ממחית הכרובית, שטחו היטב עם כף.
7 הכניסו את התבנית לתנור ואפו במשך 30-40 דקות, או עד שהכרובית מתחילה להשחים ולבעבע מעט. הוציאו מהתנור והגישו חם, בתיאבון!