עוף כתום – כורכום בטטות וכרישה
יש משהו מושלם בטעם של עוף צלוי בתנור, המתכון הזה של עוף כתום משלב מתיקות עדינה וטעמי כורכום שום וכרישה – מתכון מעולה שלא דורש יותר מידי הכנה והשקעה.
מרכיבים להכנת עוף כתום :
8 כרעי עוף (שוק/ירך או ובקיצור: משולש או פולקע או שניהם יחד)
2 בטטות בינוניות
2 כרישות (רצוי – שרוב הכרישה תהיה לבנה)
4 שיני שום, כתושות
מיץ מחצי לימון סחוט
2 כפות שמן זית
2 כפות אבקת כורכום
1 כפית ג'ינג'ר טחון
מלח ופלפל לפי טעמכם
אפשרי: להוסיף חצי כוס יין לבן על מנת להעשיר את הרוטב והטעמים. במידה ולא משתמשים רצוי להוסיף רבע כוס מים לתבנית במקום.
הוראות הכנה:
1 מחממים מראש את תנור האפייה ל – 220 מעלות.
2 שטפו היטב את הכרישה, חתכו אותה לאורך לחצי ולאחר מכן חתכו אותה לפרוסות כך שיתקבלו חצאי עיגולים, את הבטטות חתכו לקוביות בינוניות.
3 ערבבו בקערה גדולה את כרעי העוף, קוביות הבטטות, הכרישה, השום הכתוש, 2 כפיות אבקת כורכום, כפית ג'ינג'ר טחון, מלח, פלפל, מיץ לימון ושמן זית. ערבבו את תכולת הקערה היטב.
4 העבירו את תכולת הקערה לתבנית מתאימה לתנור ושפכו מסביב את היין הלבן / המים.
5 הכניסו את התבנית לתנור ובשלו ללא כיסוי למשך שעה (פלוס מינוס) עד שהעוף רך ומבושל מבפנים.
6 הוציאו את התבנית מהתנור ואכלו בתיאבון 🙂