עוף בתנור ולבבות ארטישוק
מנה קלילה שנעשית בתנור – מכניסים את כל הרכיבים לתבנית אפייה ומבשלים בתנור למשך 40 דקות. עוף בתנור ולבבות ארטישוק , מנה טעימה ובריאה עם תוספת מרעננת של לימון להדגשת הטעמים.
מרכיבים להכנת עוף בתנור ולבבות ארטישוק :
700 גר' חזה עוף פרוס, לחתוך לקוביות
5 שיני שום, כתושות
1 בצל בינוני, פרוס לפרוסות דקות
1 לימון טרי, לסחוט את כולו למיץ לימון
לבבות ארטישוק – קופסא / צנצנת שלמה
3 כפות שמן קוקוס
1 כוס ציר עוף
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
גבעול רוזמרין קטן, להפריד את העלים
חופן עלי אורגנו טריים, לקצוץ את העלים
גבעול טימין קטן, להפריד את העלים
הוראות הכנה:
1 חממו מראש תנור ל-205 מעלות.
2 הכינו תבנית פיירקס מתאימה לתנור. שפכו את פרוסות הבצל ו- 3 כפות שמן הקוקוס לתבנית (במידה והשמן מוצק יש להמיס אותו מעט קודם), פזרו את קוביות חזה העוף בתבנית בין הבצלים ועל העוף פזרו את השום הכתוש, עשבי התיבול והתבלינים.
3 סננו את לבבות הארטישוק מהמים ופזרו אותם בין קוביות העוף, שפכו מעל את מיץ הלימון ואת ציר העוף.
4 כסו את התבנית עם מכסה \ נייר אלומיניום והכניסו אותה לתנור ל-30-35 דק' או עד שהעוף עשוי מבפנים. הסירו את המכסה ובשלו ללא כיסוי ל-7-10 דק' נוספות להשחמה קלה.
5 הוציאו מן התנור ואכלו בתיאבון!