עוף בהדרים חורפי
עוף בהדרים חורפי – מנה שהכי כיף להכין כשהחורף מגיע ופירות ההדר בשיאם. עוף חמוץ מתוק שמכינים בקלי קלות ובמינימום זמן. את התבנית מכניסים לתנור לבישול של פחות משעה ובסוף מתקבל עוף עסיסי וטעים.
מרכיבים להכנת עוף בהדרים חורפי :
3 כפות שמן זית
5 כרעיים של עוף (להפריד את השוקיים מהירכיים)
2 בצלים בינוניים, פרוסים לפרוסות דקות
5 שיני שום, כתושות
1 תפוז, פרוס לפרוסות דקות
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
מיץ מחצי לימון סחוט
מיץ מ1 תפוז גדול או שני תפוזים קטנים סחוט
1 כף חומץ בלסמי
1 כפית טימין מיובש/ טרי
1/2 כפית צ'ילי גרוס
3/4 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
1 מחממים מראש תנור ל- 200 מעלות.
בקערה – מערבבים יחד את כרעי העוף ופרוסות הבצל. בקערה קטנה יותר מערבבים את שאר הרכיבים לרוטב אחיד, שופכים את הרוטב על כרעי העוף ומעסים אותם היטב כך שהן מצופות ברוטב.
2 מנחים את כרעי העוף בתבנית קטנה מתאימה כך שהעוף שוכב מעט בנוזל. את התבנית מצפים בנייר אלומיניום ומכניסים את התבנית לתנור ל40-50 דק'.
3 הסירו את נייר האלומיניום והשחימו את העוף בתנור לכ-10 דקות נוספות.
הוציאו מהתנור ואכלו בתיאבון!