עוגת שוקולד בננה ללא גלוטן
עוגת שוקולד בננה ללא גלוטן – מה עוד אפשר לבקש? קינוח מעולה שאפשר תמיד לשנות ולשדרג, כדאי לקנות שוקולד מריר איכותי ולשלב את שבבי השוקולד בעוגה.
מרכיבים להכנת עוגת שוקולד בננה ללא גלוטן :
4 ביצים
5 בננות בשלות, למעוך היטב עם מזלג
4 כפות שמן קוקוס
6 כפות חמאת שקדים (ממרח שקדיה)
1/2 כוס קמח קוקוס
1/4 כוס קמח שקדים
1 כפית סודה לשתייה
1 כפית אבקת אפייה (רצוי ללא אלומיניום)
1 כפית תמצית וניל איכותית
קורט מלח
1/2 כפית קינמון
150 גר' שוקולד מריר איכותי, לחתוך לשבבים
הוראות הכנה:
1 חממו מראש תנור ל-180 מעלות.
2 שמנו תבנית מלבנית לעוגה (קטנה יותר מתבנית אינגליש קייק), או הניחו עליה נייר אפייה מתאים.
3 ערבבו היטב בקערה גדולה את הרכיבים ה'רטובים' – את הבננות המעוכות, שמן הקוקוס, הביצים, תמצית הוניל וחמאת השקדים.
4 הוסיפו לקערה את שאר הרכיבים ה'יבשים' – קמח הקוקוס, המלח, הקינמון, אבקת הסודה לשתייה ואת אבקת האפייה, ערבבו הכל היטב.
5 העבירו את בלילת העוגה אל התבנית המשומנת, פזרו מעל את שבבי השוקולד (הכניסו חלק מהשבבים לתוך הבלילה).
6 אפו את העוגה בתנור למשך 45-60 דקות, נעצו קיסם בעוגה, במידה והקיסם יצא נקי ללא פירורים – העוגה מוכנה.
7 תנו לעוגה להצטנן למשך 30 דקות, פרסו ואכלו בתיאבון!