עוגת פירות יבשים ללא גלוטן
עוגת פירות יבשים ללא גלוטן – קינוח מתוק וטעים, ללא גלוטן וללא תוספת סוכר. אפשר להוסיף את כל הפירות היבשים והאגוזים האהובים עליכם וכך לגוון בטעם שלה.
מרכיבים להכנת עוגת פירות יבשים ללא גלוטן :
תבנית אינגליש קייק
2 כפות שמן זית
2 כוסות קמח שקדים (ניתן לטחון שקדין במטחנת תבלינים)
1/2 כוס משמשים מיובשים
1/2 כוס שזיפים מיובשים
1/3 כוס צימוקים / חמוציות
3 תמרים
1/4 כוס אגוזי פקאן
1/4 כוס אגוזי מלך
3 ביצים
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל איכותית
- יש לחתוך את כל הפירות היבשים לרבעים/חתיכות קטנות
הוראות הכנה:
1 חממו מראש תנור ל-180 מעלות.
2 בקערה גדולה – ערבבו את החומרים היבשים: קמח השקדים, אבקת הסודה לשתייה ו-1/4 כפית המלח. הוסיפו לקערה את שלל הפירות היבשים והאגוזים.
3 בקערה נפרדת – ערבבו היטב את החומרים ה'רטובים': הביצים, שמן הזית ותמצית הוניל. לאחר מכן, ערבבו יחד את תכולת שתי הקערות עד שמתקבלת בלילה אחידה לעוגה.
4 העבירו את הבלילה לתבנית אינגליש קייק משומנת / עם נייר אפייה. הכניסו את העוגה לתנור למשך 40-50 דקות, נעצו בעוגה קיסם וכשהוא יוצא יבש הוציאו את העוגה מהתנור. תנור לעוגה להצטנן למשך 20-30 דקות לפני פריסתה.
הגישו ואכלו בתיאבון 🙂