סלמון בחלב קוקוס ובזיליקום
במיוחד לאוהבי הקוקוס והדגים, שילוב נפלא של טעמים ומנה קלה ומהירה להכנה. פילה סלמון בחלב קוקוס ובזיליקום, נהדר כמנת פתיחה / מנה עיקרית שתרענן לכם את הארוחה.
מרכיבים להכנת סלמון בחלב קוקוס :
450-500 גר' פילה סלמון (רצוי טרי ככל שאפשר)
2 כפיות שמן קוקוס
בצל אחד / 3 בצלי שאלוט, חתוכים
3 שיני שום בינוניות, כתושות
מיץ לימון סחוט מלימון אחד קטן/בינוני
1/2 כוס חלב קוקוס
2 כפות בזיליקום טרי, קצוץ
1/4 כפית מלח (לפי הטעם)
1/4 כפית פלפל שחור גרוס (לפי הטעם)
הוראות הכנה:
- חממו תנור מראש ל180 מעלות.
- הניחו את פילה הסלמון בתבנית זכוכית / פיירקס המתאימה לתנור ופזרו על הנתח מלמעלה ומלמטה מלח ופלפל לפי טעמכם.
- חממו מחבת היטב על חום בינוני. כשהמחבת חמה הוסיפו את שמן הקוקוס ואז את הבצל. ערבבו היטב למשך 2 דקות והוסיפו למחבת את השום הכתוש. ערבבו למשך 3 דקות נוספות עד שהבצל מתרכך.
- הוסיפו למחבת את מיץ הלימון ולאחר מכן את חלב הקוקוס. הנמיכו את האש והביאו את הנוזל לרתיחה נמוכה.
- כבו את האש והוסיפו למחבת את הבזיליקום הקצוץ.
- שפכו את תכולת המחבת בתבנית על פילה הסלמון. כסו את התבנית עם מכסה / נייר אלומיניום והכניסו לתנור.
- תנו לנתח להתבשל למשך 10-20 דקות, או עד שנתח הסלמון עשוי היטב אך עדיין עסיסי.
- הגישו ואכלו, בתיאבון!