סלט ירוק ועגבניות מיובשות
סלט ירוק ועגבניות מיובשות – סלט טעים במיוחד וקל להכנה. הסלט הגדוש בעלים ירוקים עשיר בויטמינים ומינרלים חיוניים וניתן להוסיף לסלט טונה, עוף או בשר לפי העדפתכם.
מרכיבים להכנת סלט ירוק ועגבניות מיובשות :
כוס וחצי של עגבניות שרי / שרי תמר חצויות
7-9 כוסות עלים ירוקים (תרד, חסה, עלי בייבי, קייל, גרגיר נחלים, אנדיב, חרדל או כל עלים ירוקים אהובים עליכם)
6 צנוניות חצויות ופרוסות לפרוסות דקות
כוס זיתי קלמטה שחורים, חצויים ללא החרצן
חופן אגוזים לבחירתכם (פקאנים, אגוזי מלך, שקדים פרוסים, קשיו וכו')
חופן חמוציות / צימוקים – לפי העדפתכם
1/4 כוס שמן זית
1 כפות חומץ בלסמי
מלח ופלפל (כמויות בהמשך)
ניתן להוסיף לתיבול – 1/2 כפית טימין / אורגנו / אזוב – לפי העדפתכם
הוראות הכנה:
1 תחילה יש לחמם את התנור ל- 200-205 מעלות על מנת לאפות את עגבניות השרי.
2 הכינו תבנית מתאימה לתנור ועליה נייר אפייה. ערבבו בקערה את עגבניות השרי החצויות יחד עם מלח ופלפל (1/2 כפית מלח ו1/4 כפית פלפל) ו-2 כפות שמן זית. פזרו את העגבניות המתובלות בתבנית והכניסו את התבנית לתנור למשך 35-50 דקות – עד שהעגבניות מגירות נוזלים, מתכווצות ומשחימות מעט.
3 בקערה גדולה – חתכו ביד את כל העלים הירוקים, הוסיפו את חצאי הזיתים השחורים, את פרוסות הצנונית, האגוזים והחמוציות. הוסיפו את חצאי העגבניות וערבבו היטב.
4 הוסיפו מעל הסלט את הרוטב – 2 כפות שמן זית, כף חומץ בלסמי, מעט מלח ופלפל ועשבי תיבול (אורגנו, טימין). ערבבו ושפרו טעמים לפים הצורך.
5 במידה ותרצו הוסיפו לסלט פרוסות בשר (רוסטביף, כתף בקר וכו'), או נתחי חזה עוף שהכנתם מבעוד מועט, או נתחי טונה, ערבבו ואכלו בתיאבון 🙂