סלט שומר, קולורבי ולימון
כדי ליצור קצת גיוון במטבח הפעם ניתן מתכון ל- סלט שומר, קולורבי ולימון. סלט מרענן (שמזכיר קצת טעם ילדות בזכות השומר), בריא ויכול להישמר במקרר במשך כמה ימים בגלל הירקות ה'קשים' שמרכיבים אותו.
זמן הכנה – 15 דקות, 3 מנות (פלוס מינוס).
מרכיבים להכנת סלט שומר, קולורבי ולימון :
300 גר' שומר
200 גר' קולורבי
2 גזרים
מיץ לימון טרי (משני לימונים בינוניים)
2 כפות שמן זית איכותי
מלח ופלפל לפי הטעם
ניתן 'לקשט' עם שמיר קצוץ מלמעלה לאוהבי הטעם או פשוט לקצוץ ולהשתמש בעלי השומר עצמו.
הוראות הכנה:
1 הפרידו את העלים וגבעולי השומר מהחלק הלבן של השומר, חתכו את החלק הלבן לפרוסות דקות. (תוכלו להכניס לסלט גם את הגבעולים הירוקים פרוסים דק במידה ואתם אוהבים.)
2 חתכו את שני הגזרים לפרוסות דקות. קלפו את הקולורבי ופרסו גם אותו לפרוסות דקות וקטנות, הוסיפו את כל הירקות החתוכים לקערה גדולה.
3 בקערה קטנה ערבבו את כל רכיבי הרוטב: מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם. שפכו את הרוטב מעל הירקות הפרוסים וערבבו היטב.
4 תוכלו לקשט את הסלט בעלי שמיר קצוצים או בעלי השומר.
5 הגישו ואכלו בתיאבון!