סלט קייל בטטה וחמוציות
אם אתם רוצים להוסיף ירקות לתזונה ולהוסיף עד סלט מוצלח לרפרטואר הביתי (חוץ מסלט עגבנייה-מלפפון-חסה) סלט קייל בטטה וחמוציות יעשה את העבודה! סלט בריא, עשיר בערכים תזונתיים, מתקתק-חמוץ הודות לבטטה ולחמוציות וקל להכנה.
מרכיבים להכנת סלט קייל בטטה וחמוציות :
2 חבילות/חופנים של עלי קייל (בערך 12-14 עלים גדולים של קייל במידה ולא קונים ארוז)
2 בטטות גדולות, קלופות וחתוכות לקוביות בינוניות-קטנות
3 כפות שמן זית, איכותי
כף וחצי מיץ לימון סחוט טרי
כפית חרדל דיז'ון איכותי
1/2 כוס חמוציות יבשות (לא ממותקות!)
1/4 כוס גרעיני חמנייה
מלח ים ופלפל טחון טרי לפי הטעם
הוראות הכנה:
1 בסיר קטן, מלאו מים, הכניסו את קוביות הבטטה ופזרו מעט מלח. הרתיחו את המים שבסיר, לאחר רתיחה הנמיכו את האש ובשלו את הבטטות על אש נמוכה עד שמתרככות, בין 10-15 דקות. כשהבטטות רכות סננו אותן מן המים החמים ושטפו אותן במים קרים שוב.
2 בקערה – ערבבו את שמן הזית, מיץ הלימון והחרדל היטב עד שהם מעורבבים.
3 את עלי הקייל שטפו וקרעו לחתיכות בגודל ביס (בדומה לחסה). הוסיפו לקערה עם מיץ הלימון את עלי הקייל, הבטטות המסוננות, החמוציות וגרעיני החמנייה וערבבו היטב את כל הרכיבים עם הרוטב.
4 הוסיפו לסלט מלח ופלפל לפי טעמכם, ערבבו היטב, הגישו ואכלו בתיאבון!