סלט עלי בייבי, תפוחים וחמוציות
סלט עלי בייבי, תפוחים וחמוציות – הסלט הבא ירענן קצת את סוגי הסלטים שבדך כלל נוהגים להכין בבית, שילוב של טעמים חמוצים-מתוקים שילוו נפלא כל מנה עיקרית או כארוחה בפני עצמה.
מרכיבים להכנת סלט עלי בייבי, תפוחים וחמוציות :
100 גר' עלי תרד ניו-זילנדי
100 גר' עלי בייבי
2 תפוחי עץ גרני סמית' (ירוקים), חתוכים לקוביות ללא הליבה
1/2 כוס חמוציות ללא סוכר
1/2 כוס אגוזי פקאן לא קלויים
לרוטב:
1 כף חומץ בלסמי
1 כף סירופ מייפל איכותי
1-2 כפות שמן זית
1 כפית שטוחה חרדל איכותי
1/2 כפית פלפל שחור טחון
1/2 כפית מלח
הוראות הכנה:
1 בקערה גדולה – מערבבים יחד את כל רכיבי הסלט: עלי בייבי, עלי תרד, חמוציות, תפוח עץ ואגוזי פקאן.
2 בקערה נוספת ערבבו את כל רכיבי הרוטב עד שהופכים לנוזל אחיד – חומץ בלסמי, שמן זית, סירופ מייפל, חרדל, מלח ופלפל.
3 שפכו את הרוטב על הסלט. אפשרי – לסחוט מעל הסלט מיץ מחצי לימון טרי (במידה ואוהבים).
אכלו בתיאבון!